Utvikling

Storsatsning på Furuset

Et nytt bydelshus på Furuset skal løfte Trygve Lies plass og revitalisere området.

BYDELSHUS: Dette skal bli origo i den nye områdeplanen på Furuset. Ill.: Design og Interiør.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Det er selskapet Etatbygg Furuset, som er tilrettelagt av Clarksons Platou Real Estate, som nå har store planer for området ved Furuset senter. Lerka AS er sterkt involvert i prosjektet og største aksjonær sammen med Consolidator AS. Rammesøknaden ble sendt til Plan- og bygningsetaten før sommeren, og eierne forventer byggestart primo 2020 .

Utviklerne ønsker å bygge om deler av den eksisterende bebyggelsen som integreres i et nytt bydelshus på syv etasjer, samt et helsehus med tilhørende boligbebyggelse. Totalt skal det utvikles 15 000-20 000 kvadratmeter nybygg på eiendommen.

– Vi vil utvikle et bydelshus for bydel Alna som også vil være katalysatoren for at Trygve Lies plass blir en realitet. Dette vil bli origo i den nye områdeplanen på Furuset. Det er et godt samarbeid med bydelen og planmyndighetene, og vi opplever at alle gode krefter ønsker å se dette realisert, sier Pål Sandal partner i Clarksons Platou Real Estate.

— Lerka vil jobbe mer mot utvikling i tiden fremover og skal nå ansette en sivilingeniør med utstrakt erfaring fra prosjektsiden, som i første runde skal påta seg jobben med å bygge opp denne avdelingen. Furuset blir det første engasjementet, og vi ser frem til å kunne påta oss tilsvarende spennende utviklingsprosjekter fremover, sier Lars Robert Kristiansen i Lerka Eiendom.

Advarer gårdeiere etter utelivssuksess
Play
R8 får gjennomgå (+)
Aktuelt
– Alle snakker om «flyskam», men dere står jo for 40 prosent av verdens CO2-utslipp
Tech
Ukens tips: Ekspropriasjon og rettslig vern
Juss
Kjøperen av Carew-eiendommen tredoblet overskuddet (+)
Analyse
Les Estate Magasin digitalt Bli PLUSS-abonnent her!
Selger for 1,6 milliarder
Transaksjoner
Byggherrehjørnet: Force majeure i entrepriseforhold
Juss
109 leiligheter for 500 millioner (+)
Bolig
Ønsker å endre lov om kommunal forkjøpsrett til leiegårder
Juss

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.