Utvikling

Storsatsning på Furuset

Et nytt bydelshus på Furuset skal løfte Trygve Lies plass og revitalisere området.

BYDELSHUS: Dette skal bli origo i den nye områdeplanen på Furuset. Ill.: Design og Interiør.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Det er selskapet Etatbygg Furuset, som er tilrettelagt av Clarksons Platou Real Estate, som nå har store planer for området ved Furuset senter. Lerka AS er sterkt involvert i prosjektet og største aksjonær sammen med Consolidator AS. Rammesøknaden ble sendt til Plan- og bygningsetaten før sommeren, og eierne forventer byggestart primo 2020 .

Utviklerne ønsker å bygge om deler av den eksisterende bebyggelsen som integreres i et nytt bydelshus på syv etasjer, samt et helsehus med tilhørende boligbebyggelse. Totalt skal det utvikles 15 000-20 000 kvadratmeter nybygg på eiendommen.

– Vi vil utvikle et bydelshus for bydel Alna som også vil være katalysatoren for at Trygve Lies plass blir en realitet. Dette vil bli origo i den nye områdeplanen på Furuset. Det er et godt samarbeid med bydelen og planmyndighetene, og vi opplever at alle gode krefter ønsker å se dette realisert, sier Pål Sandal partner i Clarksons Platou Real Estate.

— Lerka vil jobbe mer mot utvikling i tiden fremover og skal nå ansette en sivilingeniør med utstrakt erfaring fra prosjektsiden, som i første runde skal påta seg jobben med å bygge opp denne avdelingen. Furuset blir det første engasjementet, og vi ser frem til å kunne påta oss tilsvarende spennende utviklingsprosjekter fremover, sier Lars Robert Kristiansen i Lerka Eiendom.

Estate avslører: Så lett er det å svindle et aksjeselskap
Aktuelt
– Fristen for å inngå justeringsavtale er uendret
Juss
Höegh Eiendom selger til Pareto
Transaksjoner
Satser på pop-ups i kjøpesentrene
Tech
Blir høyest i fylket (+)
Bolig
Ikke gå glipp av noe! Meld deg på nyhetsbrev her!
Blar opp 1,9 milliarder i Kongens by
Transaksjoner
Petter Eiken skal lede styret i Conceptor Bolig
Karriere
Mediesky telekom-arving går all inn i eiendom (+)
Analyse
Kan korte prosjekteringstiden med 30 prosent
Play

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.