Aktuelt

– Har fått større forutsigbarhet

Thor Olaf Askjer, daglig leder i Norsk Eiendom, er fornøyd med Skattedirektoratets prinsipputtalelse og betydningen dette får for ulike co-workingkonsepter.

FORNØYD: Thor Olaf Askjer.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

– Selv om det fortsatt er enkelte løse tråder og konkrete vurderinger som må gjøres, har co-workingaktørene nå fått større forutsigbarhet for sin avgiftsmessige posisjon, sier Thor Olaf Askjer til Estate Nyheter.

LES OGSÅ: Co-working er ikke mva-unntatt bruksrett til fast eiendom

– Jeg er også svært fornøyd med at ytelsene ikke anses som avgiftsunntatt bruksrett til fast eiendom. En slik forståelse som enkelte skattekontor har lag til grunn, ville medført avgiftskumulasjon i strid med merverdiavgiftslovens system der sluttbrukerne er avgiftspliktige. Dette kunne igjen ført til en konkurransevridning mot ordinær utleie der utleier kan være frivillig registrert og få fradrag, og satt en stopper for fleksible kontorløsninger som er samfunnsøkonomisk ønskelige.

Behov for bedre tilpasset regelverk

– Samtidig ser vi at det kan være behov for et regelverk som er bedre tilpasset denne type leieforhold, siden co-workingaktøren vanligvis ikke har inngått fremleiekontrakter i oppføringsperioden. Dette gjør at utleiere til co-workingaktører får en likviditetsulempe som man ikke nødvendigvis får ved utleie til andre aktører, sier Askjer.

Kontrollerer enorme eiendomsverdier (+)
Analyse
Fikk nei til å bygge. Deretter fikk utbyggeren gebyrsjokk (+)
Analyse
Ber Neptune kutte enda mer
Utvikling
Proptech-selskap: Kast papirene og del informasjonen
Play
Nå våkner eiendomsbransjen
Tech
Ikke gå glipp av noe! Meld deg på nyhetsbrev her!
OBOS ber om at bystyret tar saken (+)
Bolig
80 boliger for 250 millioner kroner (+)
Bolig
Ukens tips: Innstramming i eierseksjonsloven
Juss
Pengene har rent ut for Bakke-arvingene (+)
Analyse

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.