Aktuelt

– Har fått større forutsigbarhet

Thor Olaf Askjer, daglig leder i Norsk Eiendom, er fornøyd med Skattedirektoratets prinsipputtalelse og betydningen dette får for ulike co-workingkonsepter.

FORNØYD: Thor Olaf Askjer.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

– Selv om det fortsatt er enkelte løse tråder og konkrete vurderinger som må gjøres, har co-workingaktørene nå fått større forutsigbarhet for sin avgiftsmessige posisjon, sier Thor Olaf Askjer til Estate Nyheter.

LES OGSÅ: Co-working er ikke mva-unntatt bruksrett til fast eiendom

– Jeg er også svært fornøyd med at ytelsene ikke anses som avgiftsunntatt bruksrett til fast eiendom. En slik forståelse som enkelte skattekontor har lag til grunn, ville medført avgiftskumulasjon i strid med merverdiavgiftslovens system der sluttbrukerne er avgiftspliktige. Dette kunne igjen ført til en konkurransevridning mot ordinær utleie der utleier kan være frivillig registrert og få fradrag, og satt en stopper for fleksible kontorløsninger som er samfunnsøkonomisk ønskelige.

Behov for bedre tilpasset regelverk

– Samtidig ser vi at det kan være behov for et regelverk som er bedre tilpasset denne type leieforhold, siden co-workingaktøren vanligvis ikke har inngått fremleiekontrakter i oppføringsperioden. Dette gjør at utleiere til co-workingaktører får en likviditetsulempe som man ikke nødvendigvis får ved utleie til andre aktører, sier Askjer.

Ukens profil: Fikk sluttpakke – havnet i eiendom (+)
Karriere
Nå skal milliardprosjektet bygges
Utvikling
Solgte til Bergesen-familien (+)
Transaksjoner
Skeptisk til Tollefsen-prosjekt (+)
Bolig
Ny sjef hos Enerhaugen
Karriere
Les Estate Magasin digitalt Bli PLUSS-abonnent her!
– Vi skal ikke selge mer, snarere tvert imot (+)
Analyse
Utstillingsplassen Eiendom sikter mot rekordresultat i år (+)
Analyse
Markedsplassen fra A til Å innen ombruk
Play
Startskuddet har gått for den nye bydelen (+)
Bolig