Aktuelt

– Har fått større forutsigbarhet

Thor Olaf Askjer, daglig leder i Norsk Eiendom, er fornøyd med Skattedirektoratets prinsipputtalelse og betydningen dette får for ulike co-workingkonsepter.

FORNØYD: Thor Olaf Askjer.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

– Selv om det fortsatt er enkelte løse tråder og konkrete vurderinger som må gjøres, har co-workingaktørene nå fått større forutsigbarhet for sin avgiftsmessige posisjon, sier Thor Olaf Askjer til Estate Nyheter.

LES OGSÅ: Co-working er ikke mva-unntatt bruksrett til fast eiendom

– Jeg er også svært fornøyd med at ytelsene ikke anses som avgiftsunntatt bruksrett til fast eiendom. En slik forståelse som enkelte skattekontor har lag til grunn, ville medført avgiftskumulasjon i strid med merverdiavgiftslovens system der sluttbrukerne er avgiftspliktige. Dette kunne igjen ført til en konkurransevridning mot ordinær utleie der utleier kan være frivillig registrert og få fradrag, og satt en stopper for fleksible kontorløsninger som er samfunnsøkonomisk ønskelige.

Behov for bedre tilpasset regelverk

– Samtidig ser vi at det kan være behov for et regelverk som er bedre tilpasset denne type leieforhold, siden co-workingaktøren vanligvis ikke har inngått fremleiekontrakter i oppføringsperioden. Dette gjør at utleiere til co-workingaktører får en likviditetsulempe som man ikke nødvendigvis får ved utleie til andre aktører, sier Askjer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Solgt for 1,325 milliarder
Transaksjoner
Nytt storkjøp fra SPG
Transaksjoner
Store planer for byens indrefilet
Utvikling
Slik blir det nye regjeringskvartalet
Play
Eiendomsbesitter ut mot høyder
Utvikling
Estate PLUSS gir deg tilgang til alt!
Mer enn 23.600 artikler tilbake til 1996
Lag ditt personlige arkiv i dag,
bestill Estate PLUSS her
Tidligere fabrikkeiendom blir boliger (+)
Bolig
Nytt skjeggkretap for boligkjøpere (+)
Juss
Nytt fond skal kjøpe for milliarder (+)
Transaksjoner
Ukens tips: Ugyldige rekkefølgekrav
Juss