Aktuelt

Byutviklingspris til hotellarkitekter

Skedsmo kommunes arkitektur- og byutviklingspris 2019 går til arkitekteselskapene Landskaperiet, LPO arkitekter og Riss.

VINNER: Arkitektene bak Scandic Lillestrøm har fått pris av kommunen. Juryen fremhever særlig Restaurant Bruket og dens lokale forankring.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

De får den for kvalitet i utførelse og vellykket samspill mellom uterom, arkitektur og interiør for Scandic Lillestrøm og tilliggende offentlig rom, ifølge en pressemelding.

– Dette er en fantastisk anerkjennelse. Da vi åpnet i fjor ønsket vi å tilby et urbant hotell med en sterk lokal tilhørighet. Vår ambisjon er å være en møteplass for lokalbefolkningen så vel som for hotellgjester. Vi ønsker å gjenspeile byen og folkene som bor her, og det er derfor spesielt hyggelig at nettopp dette fremheves i juryens begrunnelse, sier fungerende hotelldirektør Benjamin Schofield.

Juryen fremhever Restaurant Bruket og dens lokale forankring og legger særlig vekt på at tilgangen representerer et fullverdig serveringstilbud som inviterer til byliv for hele byes befolkning. De trekker også frem at interiøret er spesialdesignet av interiørarkitektene i Riss og spiller på Lillestrøms industri- og håndverkshistorie.

– Helt siden åpningen av hotellet har vi fokusert mye på å gjøre oss kjent med lokalmiljøet og gjøre forskjellige aktiviteter i nærområdet. Vi er blant annet med på å arrangere «Den lille matfestivalen» sammen med andre lokale aktører, sier Schofield.

Ukens profil: Fikk sluttpakke – havnet i eiendom (+)
Karriere
Nå skal milliardprosjektet bygges
Utvikling
Solgte til Bergesen-familien (+)
Transaksjoner
Skeptisk til Tollefsen-prosjekt (+)
Bolig
Ny sjef hos Enerhaugen
Karriere
Oppdaterte eiendomsnyheter hver morgen kl 07.05 Meld deg på gratis nyhetsbrev her!
– Vi skal ikke selge mer, snarere tvert imot (+)
Analyse
Utstillingsplassen Eiendom sikter mot rekordresultat i år (+)
Analyse
Markedsplassen fra A til Å innen ombruk
Play
Startskuddet har gått for den nye bydelen (+)
Bolig