PRESTISJEPRIS: Vinneren av MIPIM/The Architectural Review Future Project Awards 2019. Ill.: Haptic architects og Rodeo arkitekter.

Fornebu Brygge vant internasjonal arkitekturpris

Fornebu Brygge stakk av med den prestisjefylte arkitekturprisen MIPIM/The Architectural Review Future Project Awards 2019 under eiendomsmessen MIPIM i Cannes.

Publisert Sist oppdatert

Fornebu Brygge konkurrerte med hele 300 prosjekter fra 38 land, da prosjektet vant prisen som ble delt ut for attende gang. Det er Selvaag Gruppen som har foreslått et nytt akvarium på Fornebu, og Rodeo arkitekter og Haptic architects har tegnet forslaget.

– Det er svært hyggelig at prosjektet blir lagt merke til i tunge internasjonale arkitektur og byutviklingsmiljøer. Selve akvariet er vakkert og lavmælt signalbygg tilpasset norsk skjærgård og som speiler overgangen mellom land og hav, og Fornebu brygge vil skape hyggelig og bymessig bryggeliv med småbåter, cafeer, restauranter og mindre butikker, sier Olav Selvaag.

Han er glad for utmerkelsen MIPIM/The Architectural Review Future Project Awards 2019 og mener det viktigste er hva prosjektet vil tilføre Fornebu lokalt.

– Fornebu mangler et hyggelig bymessig bryggeliv slik man er kjent med fra Sørlandet. Dette har vi lyst til å skape på Fornebu, sier Selvaag.

Powered by Labrador CMS