Utvikling

Olav Thon vil bygge nytt hotell her

Olav Thon Gruppen ønsker å bygge et nytt hotell ved helårsarenaen SNØ i Lørenskog.

HAR TAK PÅ SKIFØRET: Illustrasjon av den nye bydelen Snøporten på Lørenskog. Det nye Thon-hotellet skal bygges inntil innendørsarenaen SNØ. (Ill.: Reiulf Ramstad Arkitekter)
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Det nye hotellet vil få ca. 300 hotellrom, restaurant, bar, konferanserom og eventlokaler. Det er planlagt at hotellet vil stå ferdig i 2021.

– Bydelen Snøporten på Lørenskog er et veldig spennende prosjekt hvor første byggetrinn er en innendørsarena for ski og snøopplevelser. Det nye hotellet vil være direkte tilknyttet SNØ, og blir en viktig del av en større helhet med ulike servicetilbud og aktiviteter, sier Ole-Christian Hallerud, visekonsernsjef i Olav Thon Gruppen.

LES OGSÅ: Snøporten har fått inn flere eiere og mer kapital

– Olav Thon Gruppen er allerede sterkt engasjert i Lørenskog som eier av Triaden kjøpesenter, Thon Hotel Triaden og boligprosjektet Skårerløkka. Vi gleder oss til å åpne nok et hotell på Lørenskog. Vi ser frem til byggestart og samarbeidet med Snøporten og de andre aktørene her, sier Hallerud.

Snøporten er utbygger av den nye bydelen med samme navn. Første byggetrinn er SNØ som åpner i 2020. SNØ skal bli verdens råeste innendørs helårsarena for snøopplevelser, og er den første som kombinerer alpint, snowboard, freestyle og langrenn under samme tak. Arenaen blir ca. 40.000 kvadratmeter stor og vil ha tre alpine nedfarter, nybegynnerområde, stolheis, koppheis og båndheis.

LES OGSÅ: Vekst av en annen verden i Lørenskog

– Vi har hatt en spennende prosess med å finne en hotellaktør som styrker destinasjonen og bydelen som er under utvikling, og er meget fornøyd med at Thon Hotels ønsker å etablere et helt unikt hotell i Snøporten. Partnerskapet med en ekspansiv aktør som Olav Thon Gruppen er et viktig element for alle besøkende og bedrifter som vil etablere seg hos oss, og vi ser frem til et konstruktivt samarbeid videre, sier Erik Hammer, administrerende direktør for Snøporten.

Ny partner på skatt i Ræder
Karriere
Har doblet eiendomsverdiene på et par år (+)
Analyse
Fallende eiendomsverdier gir resultatfall (+)
Analyse
Dette salget gir J. B. Ugland 295 mill i gevinst (+)
Analyse
Fearnley kjøpte portefølje fra Søylen (+)
Transaksjoner
Les Estate Magasin digitalt Bli PLUSS-abonnent her!
En sensasjon på Stovner
Play
Lisa Fredriksen Wold til SEB
Karriere
Råsterke tall fra Anders Opsahl (+)
Analyse
81 leiligheter skal bringe nytt liv langs elven
Bolig