SNØPORTEN: Med flere eiere og større finansielle muskler ligger alt til rette for at Snøporten i Lørenskog skal bli en suksess. Ill.: Reiulf Ramstad Arkitekter

Snøporten har fått inn flere eiere og mer kapital

I tillegg har det som til nå het Lørenskog Vinterpark skiftet navn.

Publisert Sist oppdatert

Med Lørenskog stasjon og E6 som nærmeste naboer, reiser Snøporten seg nå fra det som var skogkledd åsside. Det innendørs skiarenaen blir 50 mål stor og verdens eneste med alpin-, freestyle- og langrennsløyper under samme tak. I tillegg skal det bygges et hotell, serveringssteder og butikker, en kunnskapsklynge og en næringsklynge på eiendommen som er 120 mål stor.

Les også: Bygger boliger for milliarder

Finansiell styrke

– Her har det skjedd mye i det siste. Vi har fått inn flere eiere og skiftet navn på prosjektet, sier administrerende direktør Erik Hammer i Vinterparken Holding.

– Hvorfor navnebytte?

– Selve skiarenaen heter SNØ og er det største prosjektet i Snøporten. Vi har dessuten registrert at mange kobler oss mot andre vinterparker i området, og vil skille oss fra dem. I tillegg skal vi etablere mye her som ikke direkte har med vinter å gjøre. Så fra nå av heter det Snøporten, påpeker han.

Inn på eiersiden har holdingselskapet fått med Oslo Pensjonsforsikring, Lørenskog Kommunale Pensjonskasse, og Malling & Co Vinterparken AS som langsiktige partnere.

I RUTE: – Vi er i rute med første fase som består av skianlegget og et kommersielt senter, sier adm dir Erik Hammer i Vinterparken Holding. Foto: Katrine Lunke

– Vi registrerer positiv markedsinteresse og har fått på plass kontrakter med internasjonale aktører som etablerer seg i Snøporten. For å finansiere de ekspansive planene våre har vi gjennomført en rettet emisjon mot finansielle aktører for å styrke kapitalstrukturen. Vi er meget fornøyd med den nye eierstrukturen som strategisk passer inn prosjektet, og samtidig tilfører kompetanse og soliditet som dagens eiere gjør, understreker Hammer.

– Det verserer ulike summer på prosjektet, fra 500 millioner på skiarenaen til tre milliarder totalt, hva er det korrekte?

– Vi skal bruke en milliard kroner bare på første fase, det vil si skiarenaen og et kommersielt senter på 12.500 kvadratmeter. Totalt skal vi bygge ut over 200.000 kvadratmeter i Snøporten for svimlende summer. Hotellet og kunnskapsparken åpner i 2021, så ruller vi bare videre i årevis, sier Hammer, som ikke vil si hvor mye kapital de fikk inn med emisjonen.

– Hvem er de internasjonale aktørene som kommer inn?

– Nytt hovedkontor for Amer Sports sammen med et fabrikksenter (APC). Nyheter om øvrige aktører kommer senere, sier Hammer.

Amer Sports er en av de ledende sportsselskaper i verden, med merker som Salomon, Atomic, Suunto og Wilson i Norge. Amer Sports Norge har 25 ansatte og omsatte for omsetning 350 millioner kroner i 2017. Internasjonalt omsatte Amer Sports for 25 milliarder kroner i 2017, og har snaut 9000 ansatte.

I rute

– Hvordan går selve byggingen?

– Vi er i rute med første fase der både vegger og tak er på plass. I tillegg er det gamle Skeidar-bygget nesten utleid, og vi godt i gang med forberedelsene til hotellet og kunnskapsparken i andre fase. Vi merker stor markedsinteresse og ser positivt på fremtiden, sier han.

– Dere bruker uttrykk som kunnskapspark og undervisningslokaler – betyr det en skole?

– Et vinterakademi er i planene våre. Vi er i dialog med ulike utdanningsinstitusjoner men har ikke signert noe ennå. Snøporten blir helt unik, påpeker Hammer.

– På hvilken måte?

– SNØ blir den eneste av sitt slag, men den bygges ikke bare for eliteutøvere og die hard skientusiaster. Hit kan alle komme for å oppleve SNØ og skiopplevelse, for eksempel Forsvaret kan legge øvelser hit, og anlegget vil passe til produkttester. Snøporten kan brukes til så mangt inkludert events av mange slag, det er derfor vi har kommet så langt med hotellplanene, sier Hammer.

Når Snøporten står ferdig betyr det 2.000 arbeidsplasser i den nye bydelen i Lørenskog.

– Og vi regner med at skiarenaen SNØ alene vil tiltrekke omlag 400.000 besøkende allerede i sitt første driftsår, sier Erik Hammer.

Fakta om SNØ

Helårs skianlegg.Totalt 50 mål, hvorav snøsonen er 40 mål.Fire alpinløyper.Heiser.Lengste nedfart er 500 meter.Bratteste nedfart er 37 grader.Snøbrettpark med big jump.Inntil to kilometer langrennsløype.Temperaturen inne ligger på -2 til -4 grader.Åpner i 2020.

Eiere:Selvaag Gruppen 41%.Canica 34%.Oslo Pensjonsforsikring 9%.Baumann Invest 7%.Malling & Co Vinterparken 7%.Lørenskog kommunale pensjonskasse 2%.

Powered by Labrador CMS