POSITIV: Analysesjef Gunnar Selbyg i DNB Næringsmegling mener eiendomsaktørene har grunn til å være positive etter den siste konjunkturrapporten til DNB Markets.

– Næringseiendom en trygg havn

Mye makroanslag er med på å styrke norsk næringseiendom som en trygg havn for investorene.

Publisert

Det skriver DNB Næringsmegling på sine nettsider. Analysesjef Gunnar Selbyg viser til de nye makroanslagene fra DNB Markets og mener det er godt nytt for norsk næringseiendom.

– Renteoppgangen blir tregere og mindre enn tidligere ventet, vi får moderat konjunkturoppgang og prognosene tilsier at norsk næringseiendom styrkers som trygg havn, mener Selbyg.

Globalt har økonomien bremset opp, men DNB mener det fortsatt blir konjunkturoppgang et par år til før tilbakeslaget kommer. For Norge er overskriften: Moderat oppgang i norsk økonomi. «Fra et næringseiendomsståsted er nok den viktigste endringen at renteoppgangen blir tregere og mindre enn man la til grunn sist høst. Sammenlignet med 2018, ventes nivået for 10-års swaprente å øke med kun 30 punkter til 2,5 prosent i 2019 og 2020, for så å synke ned til 2,1 prosent i 2021 og 2022. Korte renter ventes tilsvarende å øke med 90 punkter fra 2018 til toppen i 2020, for så å synke gradvis til 1,6 prosent i 2022», skriver Selbyg.

Han mener makroanslagene tilsier fortsatt fokus på eiendomsutvikling. Dette fordi rente- og inflasjonsanslagene tilsier svak verdiutvikling. Samtidig vil god vekst i BNP og sysselsetting gode forutsetninger for leiemarkedene, spesielt i Oslo og Akershus.

Gunnar Selbyg mener det i DNB Markets’ konjunkturrapport er særlig kombinasjonen av tre årsaker som tilsier at norsk næringseiendom styrker seg som trygg havn:

• Mer uro, usikkerhet og svakhetstegn i internasjonal økonomi

• Norge har bedre forutsetninger for å kunne drive motkonjunkturpolitikk. Norge har som kjent sterke offentlige finanser mens flere av de store økonomiene internasjonalt sliter med underskudd på statsbudsjettet og høy gjeld. Videre er rentevåpenet allerede brukt opp.

• Høyere vekst i BNP på kort sikt sammenlignet med Eurosonen, Sverige og Danmark. Også inflasjonen ligger an til å bli høyere enn i Eurosonen og Danmark, men litt lavere enn i Sverige.

Powered by Labrador CMS