Aktuelt

2 milliarders samspillskontrakt til BundeBygg

BundeBygg stakk av med seieren om byggingen av Meierikvartalet på Lillestrøm.

350 BOLIGER: Det skal bygges stort sentralt i Lillestrøm. Ill.: MIR.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Det er en såkalt samspillskontrakt som BundeBygg nå har sikret seg for Meierikvartalet. For Meierikvartalet Utvikling AS har Stor-Oslo Eiendom inngått kontrakten om utvikling av Meierikvartalet på Lillestrøm. Prosjektet skal gjennomføres som en samspillentreprise, hvor det totale kontraktspotensialet er på ca. 2 milliarder kroner. Etter en utviklingsperiode skal det bygges flere byggetrinn i perioden fra 2020 til 2024.

– BundeBygg er en samarbeidspartner vi har jobbet med i mange år, og tildelingen av denne kontrakten bekrefter vår tillit og gode relasjon til selskapet, sier Mathis Grimstad, adm. dir. i Stor-Oslo Eiendom.

I en samspillsentreprise kontraheres en samspillsgruppe bestående av entreprenøren og de viktigste prosjekterende. Byggherre og entreprenør samarbeider om prosjektet fra tidlig fase, med mål om å sikre gjennomføring og kostnadsrammene.

– For BundeBygg er dette en milepæl i vår historie. At det er en samspillsentreprise, gjør oss ekstra stolte over å bli valgt som entreprenør for Meierikvartalet. Samspill er nemlig selve grunnsteinen BundeBygg er tuftet på, sier adm.dir. i BundeBygg, Ole Kristian Berg.

– Stor-Oslo Eiendom vil gjennom kontrakten utnytte bransjens kompetanse ved tidlig involvering involvering i et åpent og tillitsfullt samarbeid, sier prosjektansvarlig hos Stor-Oslo Eiendom Karsten Hjertholm.

Fv: Karsten Hjertholm, Prosjektansvarlig Stor-Oslo Eiendom AS, Arild Rygg, styreleder Stor-Oslo Eiendom AS, Ole Kristian Berg, adm.dir. BundeBygg AS, Odd-Erik Bunde, konsernsjef BundeGruppen AS.

BundeBygg har ambisjoner om å videreutvikle samspillsmodellen mellom entreprenør og byggherre, samt mot underetreprenørene.

– Vi vil også innføre nye digitale prosesser i utvikling- og byggefasen, for å optimalisere hele byggeprosjektes verdikjede, sier adm.dir. i BundeBygg Ole Kristian Berg.

Salget for det første salgstrinnet var 24. januar i år. Da ble det solgt 28 av 61 leiligheter. Totalt skal det bygges 70 000 kvadratmeter i Meierikvartalet, hvorav næring utgjør 28 000 kvadratmeter kontor og 12 500 kvadratmeter handel. Det skal bygges ca. 350 boliger.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Bygger flere leiligheter ved vannet
Bolig
Meglerstandardendringer til besvær
Juss
Byggeplass på Majorstuen i mange år – frykter helseplager
Utvikling
Ukens profil: Har jobbet som utkaster på nattklubb (+)
Karriere
Dæhlie med alpinprosjekt til 125 mill.
Utvikling
Se alle Pluss-saker
Skal spare 100 mill. på samarbeidskontrakt
Utvikling
Går for slagkraftig Kirkens hus
Utvikling
Vil rive deler av kjøpesenteret
Utvikling
Kan kjøpe for milliarder, men venter på godbitene
Transaksjoner