Aktuelt

2 milliarders samspillskontrakt til BundeBygg

BundeBygg stakk av med seieren om byggingen av Meierikvartalet på Lillestrøm.

350 BOLIGER: Det skal bygges stort sentralt i Lillestrøm. Ill.: MIR.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Det er en såkalt samspillskontrakt som BundeBygg nå har sikret seg for Meierikvartalet. For Meierikvartalet Utvikling AS har Stor-Oslo Eiendom inngått kontrakten om utvikling av Meierikvartalet på Lillestrøm. Prosjektet skal gjennomføres som en samspillentreprise, hvor det totale kontraktspotensialet er på ca. 2 milliarder kroner. Etter en utviklingsperiode skal det bygges flere byggetrinn i perioden fra 2020 til 2024.

– BundeBygg er en samarbeidspartner vi har jobbet med i mange år, og tildelingen av denne kontrakten bekrefter vår tillit og gode relasjon til selskapet, sier Mathis Grimstad, adm. dir. i Stor-Oslo Eiendom.

I en samspillsentreprise kontraheres en samspillsgruppe bestående av entreprenøren og de viktigste prosjekterende. Byggherre og entreprenør samarbeider om prosjektet fra tidlig fase, med mål om å sikre gjennomføring og kostnadsrammene.

– For BundeBygg er dette en milepæl i vår historie. At det er en samspillsentreprise, gjør oss ekstra stolte over å bli valgt som entreprenør for Meierikvartalet. Samspill er nemlig selve grunnsteinen BundeBygg er tuftet på, sier adm.dir. i BundeBygg, Ole Kristian Berg.

– Stor-Oslo Eiendom vil gjennom kontrakten utnytte bransjens kompetanse ved tidlig involvering involvering i et åpent og tillitsfullt samarbeid, sier prosjektansvarlig hos Stor-Oslo Eiendom Karsten Hjertholm.

Fv: Karsten Hjertholm, Prosjektansvarlig Stor-Oslo Eiendom AS, Arild Rygg, styreleder Stor-Oslo Eiendom AS, Ole Kristian Berg, adm.dir. BundeBygg AS, Odd-Erik Bunde, konsernsjef BundeGruppen AS.

BundeBygg har ambisjoner om å videreutvikle samspillsmodellen mellom entreprenør og byggherre, samt mot underetreprenørene.

– Vi vil også innføre nye digitale prosesser i utvikling- og byggefasen, for å optimalisere hele byggeprosjektes verdikjede, sier adm.dir. i BundeBygg Ole Kristian Berg.

Salget for det første salgstrinnet var 24. januar i år. Da ble det solgt 28 av 61 leiligheter. Totalt skal det bygges 70 000 kvadratmeter i Meierikvartalet, hvorav næring utgjør 28 000 kvadratmeter kontor og 12 500 kvadratmeter handel. Det skal bygges ca. 350 boliger.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Gigantprosjektet som skal forandre bransjen
Play
– Jeg skal redde verden
Play
Første trinn var en braksuksess, nå kommer trinn to
Bolig
Kjøpte handelseiendom fra Ragde
Transaksjoner
Her er det sikret mot radon, sa boligbyggeren. Så åpnet kjøperen gulvet
Juss
Estate PLUSS gir deg tilgang til vår nye
Estate Magasin DIGITAL med egen APP
Estate Magasin på telefon,
tablet eller laptop?
Bestill Estate PLUSS her
Kjøper DNB-bygget for 4,5 milliarder
Transaksjoner
Toma samarbeider med proptech-vinner
Tech
Negative servitutter til besvær
Juss
I dette Oslo-området vurderer eierne å droppe boliger (+)
Bolig