Transaksjoner

Kjøper Storgata 5-7

Realkapital Investor har kjøpt Storgata 5-7 i Oslo av et Colliers-syndikat.

Eiendommen huser blant annet en Stormberg-butikk og ølhallen Brygg.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Det var sommeren 2017 at Colliers International Corporate kjøpte Storgata 5-7 i Oslo på vegne av en investorgruppering. Kjøpesummen var 222 millioner kroner, og eiendommen hadde da årlige leieinntekter på 13,5 millioner kroner, med garantileie fra selger i to år.

Nå snur Colliers-syndikatet seg rundt og selger eiendommen til syndikeringsselskapet Realkapital Investor. Salgssummen er hemmelig, men det er grunn til å tro at Colliers har oppnådd en verdiøkning gjennom de 2,5 årene de har eid eiendommen. Eiendommen, som er på 6500 kvadratmeter, er blant annet leid ut til ølhallen Brygg, ulike kontorvirksomheter og en Stormberg-butikk.

– Vi er takknemlige for å ha fått muligheten til å erverve en kontoreiendom med en så sentral beliggenhet, 200 meter fra Oslo Sentralstasjon. Eiendommen er rehabilitert og vi har stor tro på videre vekst i området. Oslo kommune skal de nærmeste 2 årene gjennomføre en storstilt oppgradering og fornyelse av Storgata med tilhørende gaterom, kollektiv og fotgjengere skal prioriteres. Arealledigheten i sentrum er lav og vi opplever at det er stor etterspørsel etter kontorlokaler, sier Anders Mørland i Realkapital Investor.

– Vi har brukt mye tid og penger på å utvikle disse eiendommene som nå fremstår mer eller mindre totalt rehabilitert. Våre investorer ble tilbudt en fornuftig pris på eiendommen og valgte derfor å selge nå, sier Erik Dagslett i Colliers International Corporate AS.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Bygger flere leiligheter ved vannet
Bolig
Meglerstandardendringer til besvær
Juss
– Bevaringsmyndighetene bremser nødvendige miljøtiltak
Aktuelt
Byggeplass på Majorstuen i mange år – frykter helseplager
Utvikling
Ukens profil: Har jobbet som utkaster på nattklubb (+)
Karriere
Se alle Pluss-saker
Dæhlie med alpinprosjekt til 125 mill.
Utvikling
Skal spare 100 mill. på samarbeidskontrakt
Utvikling
Går for slagkraftig Kirkens hus
Utvikling
Vil rive deler av kjøpesenteret
Utvikling