Transaksjoner

Kjøper Storgata 5-7

Realkapital Investor har kjøpt Storgata 5-7 i Oslo av et Colliers-syndikat.

Eiendommen huser blant annet en Stormberg-butikk og ølhallen Brygg.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Det var sommeren 2017 at Colliers International Corporate kjøpte Storgata 5-7 i Oslo på vegne av en investorgruppering. Kjøpesummen var 222 millioner kroner, og eiendommen hadde da årlige leieinntekter på 13,5 millioner kroner, med garantileie fra selger i to år.

Nå snur Colliers-syndikatet seg rundt og selger eiendommen til syndikeringsselskapet Realkapital Investor. Salgssummen er hemmelig, men det er grunn til å tro at Colliers har oppnådd en verdiøkning gjennom de 2,5 årene de har eid eiendommen. Eiendommen, som er på 6500 kvadratmeter, er blant annet leid ut til ølhallen Brygg, ulike kontorvirksomheter og en Stormberg-butikk.

– Vi er takknemlige for å ha fått muligheten til å erverve en kontoreiendom med en så sentral beliggenhet, 200 meter fra Oslo Sentralstasjon. Eiendommen er rehabilitert og vi har stor tro på videre vekst i området. Oslo kommune skal de nærmeste 2 årene gjennomføre en storstilt oppgradering og fornyelse av Storgata med tilhørende gaterom, kollektiv og fotgjengere skal prioriteres. Arealledigheten i sentrum er lav og vi opplever at det er stor etterspørsel etter kontorlokaler, sier Anders Mørland i Realkapital Investor.

– Vi har brukt mye tid og penger på å utvikle disse eiendommene som nå fremstår mer eller mindre totalt rehabilitert. Våre investorer ble tilbudt en fornuftig pris på eiendommen og valgte derfor å selge nå, sier Erik Dagslett i Colliers International Corporate AS.

Nasjonalromantikken blomstrer på taket
Aktuelt
Kan bygge 8300 boliger
Bolig
Bygger 8.500 kvadratmeter i seks etasjer
Bolig
Dobler antall leiligheter i kommunen
Bolig
Skal bygge kontorbygg i Nydalen
Utvikling
Les Estate Magasin digitalt Bli PLUSS-abonnent her!
Konverterer kontorer til leiligheter
Utvikling
Sommersatsing styrker eiendomsprisene
Aktuelt
Nytt fond jakter halvannen milliard
Aktuelt
Kvitter seg med ferdig dekket bord
Utvikling