Transaksjoner

Nye storkjøp i Stavanger

H.I.G. Capital har kjøpt to nye eiendommer på Forus for rundt 700 millioner kroner.

Kanalsletta 3 er blant eiendommene som H.I.G. Capital har kjøpt den siste uken.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

H.I.G. Capital klinte til sist uke og kjøpte Aker-bygget i Hinna Park for rundt 1,7 milliarder kroner. Nå fortsetter det amerikanske fondet kjøpe eiendommer i Stavanger-området. H.I.G. kjøper Golf Tower og det såkalte Fabricon-bygget på Forus. Det er Stavanger Aftenblad som omtaler de to eiendomskjøpene med adressene Kanalsletta 2 og Kanalsletta 3. Den samlede prisen skal være rundt 700 millioner kroner. Selger er fondet Union Eiendomsinvest.

– Det er dessverre ikke så mye vi kan si om denne transaksjonen utover det at vi er fornøyde med salget, og at vi synes det er spennende at det igjen er et positivt fokus fra investorer på Forus-området, sier daglig leder i Union Kapitalforvaltning, Johan Hamre, til Aftenbladet.

Avisen skriver at H.I.G. Capital er interessert i ytterligere eiendommer i Stavanger-markedet etter at de den seneste uken har kjøpt Stavanger-eiendom for nesten 2,5 milliarder kroner. Union kjøpte Kanalsletta 2 (Golf Tower) i 2015 og Kanalsletta 3 (Fabricon-bygget) i 2014.

SPG Corporate Finance var selgers rådgiver i transaksjonene.

Samarbeid endte i millionkrangel (+)
Analyse
Offentlige leietagere må ta miljøansvar
Aktuelt
Skal selge for 650 millioner (+)
Bolig
Henter fra Aspelin Ramm
Karriere
Fikk nei til utvidelse av Manglerud senter
Utvikling
Ikke gå glipp av noe! Meld deg på nyhetsbrev her!
Den lille kommunen bygger for milliarder (+)
Utvikling
– Ingen kjøpte el-bil før Tesla kom
Play
Ukjent 38-åring har eiendommer for flere hundre millioner (+)
Analyse
Utleiers ABC – del 26 – Overdragelse
Juss

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.