Aktuelt

Bygger for 30 000 per m2 på Ulven

Team Veidekke skal bygge de 342 første leilighetene med parkering på Ulven i Oslo for rundt 30 000 kroner meteren.

Ulvenparken er det første utbyggingsprosjektet til OBOS på Ulven. Ill.: LPO Arkitekter.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Kontrakten med OBOS på nærmere 620 millioner kroner innebærer også bygging av en stor barnehage og næringsarealer. Prosjektet har fått navnet Ulvenparken, og det legges opp til gode park- og torgarealer i umiddelbar nærhet, samt grønne gatetun på begge sider.

– Ulvenparken er et svært spennende prosjekt der vi som entreprenør har satt sammen et arkitekt- og rådgiverteam med den høyeste boligkompetansen i bransjen. I felleskap har vi kommet frem til det vi mener er fremtidens måte å samarbeide og bygge på, sier direktør for Veidekke Bygg Oslo, Anders W. Haugen i en børsmelding.

Da OBOS utlyste en innovasjonskonkurranse hos entreprenører, arkitekter og rådgivere, var målet at byggekostnadene skulle kuttes med 15 til 20 prosent. Ifølge Dagens Næringsliv har selve byggekostnadene for leiligheter og garasjer i det første Ulven-prosjektet endt på rundt 30 000 kroner per kvadratmeter.

– Ulvenparken blir et borettslag med veldig gode leiligheter, gode bokvaliteter og flotte utearealer. Og det er imponerende at vi sammen med Team Veidekke DA får til å bygge Ulvenparken til en såpass mye lavere byggekostnad enn de fleste andre bolig­prosjektene vi har, sier Nils Morten Bøhler i OBOS Forretningsbygg AS.

Byggestart er planlagt i desember 2018, og de første beboerne flytter inn i nye leiligheter høsten 2021.

– Vår måte å organisere oss på, med etablering av et eget selskap, Team Veidekke DA, gjør at vi i fellesskap jobber veldig tett sammen om å finne de gode, kostnadseffektive og rasjonelle løsningene. Vi har allerede jobbet samlokalisert i over et halvt år, og skal fortsette med det når vi fysisk kommer i gang på Ulven. Team Veidekke DA går inn som totalentreprenør for felt B2, Ulvenparken, og kombinert med samlokaliseringen får deltagerne veldig stor eierskapsfølelse til prosjektet. Vi gleder oss til å komme i gang med byggingen og bevise at det er mulig å bygge vesentlig billigere enn dagens snitt, avslutter Haugen.

OBOS har omfattende utbyggingsplaner på Ulven. Området vil etter hvert bli transformert til en ny bydel i Oslo med over 2000 leiligheter. Team Veidekke DA består av Veidekke Entreprenør, LPO Arkitekter, Landskaperiet, Oras, YSA Design, Stema Rådgivning, Dr.techn. Olav Olsen, Rambøll, Brekke & Strand Akustikk, Erichsen & Horgen og NGI.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Gigantprosjektet som skal forandre bransjen
Play
Lyspunkter i retailsektoren
Play
Forsøk på forsikringssvindel ga fire år i fengsel
Juss
Mva-kompensasjon – frem krav om nettoprinsipp
Juss
Stor-Oslo Eiendom styrker ledergruppen
Karriere
Estate PLUSS gir deg tilgang til alt!
Mer enn 23.600 artikler tilbake til 1996
Lag ditt personlige arkiv i dag,
bestill Estate PLUSS her
Oslo Tennisklubb skal bygge leiligheter (+)
Bolig
Kirken vil bygge boliger på St. Hanshaugen (+)
Bolig
Obos kjøper i Tønsberg
Transaksjoner
Kan tape 199 millioner på tomtesalg
Utvikling