Prosjektet omfatter blant annet stasjon for omlasting av varer fra semitrailere til elektriske transportsykler. (Foto: Google)

Vil bygge «Electric City» på Filipstad

Den midlertidige bebyggelsen skal oppføres i forbindelse med at Oslo er europeisk miljøhovedstad i 2019.

Publisert

På Oslo Havn sin tomt vis-a-vis Mohngården på Filipstad er det utviklet et konsept for midlertidig bebyggelse. Det fremgår av et skisseprosjekt som mmv arkitekter har sendt til Plan- og bygningsetaten (PBE).

Prosjektet er et samarbeid i regi av Filipstad Utvikling og Oslo Havn.

Den midlertidige bebyggelsen er konstruert for bruk av frakt-containere, og omfatter følgende:

– Oslo Miljø-HUB stasjon for omlasting av varer fra semitrailere til elektriske transportsykler og elektriske varebiler. Trailere vil ha tilkomst via Kielfergens terminalområde.

– Showroom for elektriske biler, elektriske sykler og elektriske scootere.

– Bil-pool for elektriske biler , elektriske sykler og elektriske scootere.

– Felles bygg med toaletter, møterom, informasjon og utstillingsarealer.

Prosjektet er samarbeidspartner med Miljøbyen Oslo, og vil arrangere Mobilitetsdagen høsten 2019.

mmv har også vært arkitekt for Modus Design AS, som ønsket seg en ny og midlertidig løsning for sitt hovedkontor med produksjonslokaler. Resultatet ble et bygg på Filipstadkaia som består av 10 stk. 40 fot containere, som er stablet opptil 4 etasjer. På hjemmesiden til mmv skriver arkitektfirmaet at «containere passer firmaets profil godt – modulært, moderne, mobilt og midlertidig».

Modus-bygget vil inngå i den nye helheten som er foreslått i skisseprosjektet.

Det foreslåtte tiltaket har en ønsket tidsbegrensning frem til 31.12.2022, eller «til planer i området igangsettes».

Dette er ikke det eneste midlertidige tiltaket som er foreslått på Filipstad. I august skrev Estate Nyheter at Oslo Havn KF, som er den største grunneieren på Filipstad, har bestilt planforhåndskonferanse hos PBE for et 6 dekar stort område vest for Skur 13. Som en del av å realisere Strategi- og prinsipplanen for Havnepromenaden, samt Oslo som europeisk miljøhovedstad 2019, ønsker det kommunale foretaket å benytte det nevnte arealet til en midlertidig aktivitetspark/friområde for allmennheten.

Powered by Labrador CMS