Nyheter

Ferd måtte kutte i boligprosjekt

Ferd Eiendom måtte trekke prosjektet lengre unna jernbanelinjene.

Antall leiligheter er også redusert på bakgrunn av tilbakemeldinger fra naboer og PBE.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

I september måtte Ferd Eiendom ta en time-out for storprosjektet Ensjøveien 3-5. Bakgrunnen var at Bane Nor 5 måneder tidligere hadde sendt en e-post til Arcasa Arkitekter med beskjed om at prosjektet måtte trekkes lengre unna jernbanelinjene. Denne e-posten hadde verken arkitekten eller Ferd Eiendom mottatt.

Nå har arkitektselskapet revidert planforslaget, og der fremgår det at antall leiligheter er redusert fra 198 til 171 enheter. Samlet bruttoareal i prosjektet er kuttet fra 16.700 til 15.400 kvadratmeter.

Direktør Carl Brynjulfsen i Ferd Eiendom sier endringene delvis er gjort på bakgrunn av tilbakemeldingene fra Bane Nor, samtidig som det er tatt hensyn til innspill fra naboer samt Plan- og bygningsetaten (PBE).

Mens den nærmeste bebyggelsen i det opprinnelige forslaget hadde en avstand på 15 meter til jernbanelinjene, er avstanden nå på 20 meter.

Brynjulfsen sier det er blitt en liten forsinkelse i prosjektet, men håper det skal være klart for salgsstart rundt årsskiftet. Planforslaget skal snart sendes inn til politisk behandling.

– Planområdet har en gunstig beliggenhet med tanke på sol og utsiktsforhold, nærhet til kollektivknutepunkt og egner seg derfor godt til bolig, skriver Arcasa Arkitekter i planforslaget.

Arkitektselskapet viser til den forventede befolkningsveksten i Oslo-området og økt press på boligmarkedet: «Planforslaget vil bidra til og være et positivt tilskudd til flere sentrumsnære boliger med god kollektivdekning og nærhet til grøntområder.»

Til tross for kutt i volumet opprettholder trolig PBE sitt et eget alternativ for politisk behandling. Ifølge arkitektselskapet er det imidlertid nå «marginale forskjeller» mellom de to alternativene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Gigantprosjektet som skal forandre bransjen
Play
Lyspunkter i retailsektoren
Play
Forsøk på forsikringssvindel ga fire år i fengsel
Juss
Kontrakt for LINK arkitektur
Aktuelt
Forvandler den 130 år gamle bygården til topp kontorer
Aktuelt
Estate PLUSS gir deg tilgang til vår nye
Estate Magasin DIGITAL med egen APP
Estate Magasin på telefon,
tablet eller laptop?
Bestill Estate PLUSS her
Mva-kompensasjon – frem krav om nettoprinsipp
Juss
Stor-Oslo Eiendom styrker ledergruppen
Karriere
Oslo Tennisklubb skal bygge leiligheter (+)
Bolig
Kirken vil bygge boliger på St. Hanshaugen (+)
Bolig