Antall leiligheter er også redusert på bakgrunn av tilbakemeldinger fra naboer og PBE.

Ferd måtte kutte i boligprosjekt

Ferd Eiendom måtte trekke prosjektet lengre unna jernbanelinjene.

Publisert Sist oppdatert

I september måtte Ferd Eiendom ta en time-out for storprosjektet Ensjøveien 3-5. Bakgrunnen var at Bane Nor 5 måneder tidligere hadde sendt en e-post til Arcasa Arkitekter med beskjed om at prosjektet måtte trekkes lengre unna jernbanelinjene. Denne e-posten hadde verken arkitekten eller Ferd Eiendom mottatt.

Nå har arkitektselskapet revidert planforslaget, og der fremgår det at antall leiligheter er redusert fra 198 til 171 enheter. Samlet bruttoareal i prosjektet er kuttet fra 16.700 til 15.400 kvadratmeter.

Direktør Carl Brynjulfsen i Ferd Eiendom sier endringene delvis er gjort på bakgrunn av tilbakemeldingene fra Bane Nor, samtidig som det er tatt hensyn til innspill fra naboer samt Plan- og bygningsetaten (PBE).

Mens den nærmeste bebyggelsen i det opprinnelige forslaget hadde en avstand på 15 meter til jernbanelinjene, er avstanden nå på 20 meter.

Brynjulfsen sier det er blitt en liten forsinkelse i prosjektet, men håper det skal være klart for salgsstart rundt årsskiftet. Planforslaget skal snart sendes inn til politisk behandling.

– Planområdet har en gunstig beliggenhet med tanke på sol og utsiktsforhold, nærhet til kollektivknutepunkt og egner seg derfor godt til bolig, skriver Arcasa Arkitekter i planforslaget.

Arkitektselskapet viser til den forventede befolkningsveksten i Oslo-området og økt press på boligmarkedet: «Planforslaget vil bidra til og være et positivt tilskudd til flere sentrumsnære boliger med god kollektivdekning og nærhet til grøntområder.»

Til tross for kutt i volumet opprettholder trolig PBE sitt et eget alternativ for politisk behandling. Ifølge arkitektselskapet er det imidlertid nå «marginale forskjeller» mellom de to alternativene.

Powered by Labrador CMS