Nyheter

Solgt til et syndikat

En av de aller siste eiendommene i Storebrand Eiendomsfond er solgt til et Castelar-syndikat.

Gunnar Knudsens vei 90 er solgt til et syndikat. (Foto: Google Street View)
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

I et aksjonærbrev skriver Storebrand Privat Investor ASA (Storebrand Eiendomsfond) at fondets to gjenværende eiendommer er i ferd med å bli solgt. Ifølge brevet er det inngått avtale om å selge Gunnar Knudsens vei 90, og det gjenstår kun en due dilligence.

Nå kan Estate Nyheter fortelle at eiendommen er blitt solgt til Telemark Logistikkbygg AS, et syndikat satt opp av Castelar Corporate Finance. Ifølge et informasjonsmemorandum for syndikatet er kjøpesummen 184,85 millioner kroner før en skatterabatt på 9,52 millioner. Netto kjøpsyield er anslått til 6,5 prosent.

Gunnar Knudsens vei 90 ligger i Telemark mellom Skien og Porsgrunn, langs fylkesvei 32 og Vestfoldbanen. Eiendommen har vært sentrallageret til Expert (leiekontrakt utløper 31. desember 2017, og vil fra nyttår bli Skeidars nye sentrallager for sørregionen. Leiekontrakten er barehouseavtaler, som gir lave og forutsigbare eierkostnader. Eierkostnadene for 2017 er budsjettert til 380 000 kroner, mens de for 2018 er anslått til 240 000 kroner. Nedgangen kommer som følge av at leietaker Skeidar skal dekke eiendomsskatten. 89 prosent av kombinasjonseiendommen på 16 510 kvadratmeter er lager, mens 11 prosent er kontorareal.

Det er SPG Corporate Finance som har vært megler for eiendommen.

Mediesky telekom-arving går all inn i eiendom (+)
Analyse
Bonum ført bak lyset i Bygdøy allé
Aktuelt
Gigantplaner mellom Lysaker og Fornebu (+)
Analyse
Derfor satser Stordalen på Jernbanetorget
Play
Kjøpte alle aksjene i Nordbohus
Transaksjoner
Skjer'a? Få med deg alt. Bli abonnent her!
Har solgt boliger for en halv milliard
Bolig
Mener NRK vil spare stort på å flytte til Lillestrøm
Utvikling
Newsec-eier casher inn på proptech-salg
Tech
Forventer 300 mill for næringseiendommer (+)
Aktuelt

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.