Nyheter

Østkantens nye vest

Bonum Utvikling skal bygge i Grønlandsleiret.

Nytt boligprosjekt i Grønlandsleiret 55, med cirka 30 leiligheter og utadrettetvirksomhet. Illustrasjon: Pilot Arkitekter
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Bonum Utvikling skal sammen med samarbeidspartnere bygge et boligbygg i Grønlandsleiret 55, bestående av cirka 30 leiligheter over ni etasjer med balkonger og havutsikt fra toppleilighetene. Tomten er på rundt 860 kvadratmeter og regulert for bolig.

– Vi skal rive et gammelt kontorbygg og bygge et leilighetsbygg med urbane leiligheter av høy kvalitet. Området er i full utvikling og vi er svært takknemlig for transformasjonen som pågår i hele kvartalet, og det de andre utbyggerne gjør for Bjørvika. Dette kommer til å bli en ny og spennende del av byen, påpeker Kjell Kristian Olstad, investeringsdirektør i Bonum Utvikling.

I Schweigaards gate 40, 42 og 46 utvikler ROM Eiendom 62 leiligheter i to bygningskropper fordelt på 6-8 etasjer. På gateplan planlegges næringslokaler med utadrettet virksomhet, samt et stort grøntområde.

– Disse leilighetene ble solgt på cirka en uke, og vi har lignende forventinger til vårt prosjekt. Vi håper på noe høyere priser enn det Rom Eiendom har fått for Hollenderkvartalet, sier han.

Nå jobber Bonum med forprosjektet for å optimalisere bygget, redusere kostnader og kartlegge markedets behov.

– Vi jobber aktivt med arkitekter, entreprenører, rådgivere og eiendomsmeglere for å finne det beste boligproduktet, dette gjør vi før vi sender inn en rammesøknad, sier Olstad.

Stor tro på prosjektet

– Et så sentralt og populært område er innertier. Ikke minst at det ligger innenfor kommunens utviklingsplan. Her er det politisk velvilje til å få til et godt boligprosjekt. Vi har allerede avholdt en forhåndskonferanse med Plan- og bygningsetaten, og de er svært positive til prosjektet. De likte tankene våre og ideen, særlig at det er et prosjekt i et spennende utviklingsområde – dette blir morsomt å jobbe frem, sier Olstad og legger til at rammesøknad sendes inn i april.

I Grønlandsleiret 55 er det også lagt opp til utadrettetvirksomhet, for å skape liv mot gateplan og Botsparken. Prosjektet har forventet salgsstart i august med byggestart rundt årsskiftet.

– Dette er et helt perfekt prosjekt for oss, fin størrelse, med høy etterspørsel og et spennende område i utvikling – ikke minst at vi får lov å bygge boliger innenfor Ring 1, sier Olstad.

Bonum Invest, et investeringsselskap eiet av de ansatte i Bonum systemet deltar på eiersiden i prosjektet sammen med øvrige samarbeidspartnere. Bonum står for prosjektgjennomføring, og Bonum Utvikling for forvaltningen av prosjektselskapet. Olstad ønsker ikke å kommentere hvem investorene er eller hva tomten ble kjøpt for.

– Vi har mange aktive prosesser på gang. Blant annet jobber vi med prosjekter på Rodeløkka, Majorstuen og to prosjekter på St. Hanshaugen. Det kommer flere muligheter for utviklingsprosjekter i samarbeid med Bonum Utvikling, avslutter Olstad.

 

 

OBOS satser millioner på kunstig intelligens
Tech
Far og sønn tar gevinster i øst og i nord (+)
Analyse
Her er byggebransjens testlab
Play
Her har eierne kuttet leiligheter i to omganger (+)
Bolig
Fra utsiden til innenforskap
Aktuelt
Ikke gå glipp av noe! Meld deg på nyhetsbrev her!
Selvaag Boligs fordel i kampen om tomtene (+)
Aktuelt
Nytt AKA-kjøp i Sandefjord
Transaksjoner
Åtte av disse leilighetene blir kanskje ikke bygget (+)
Bolig
Livet på låven ser ut til å friste
Bolig

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.