Nyheter

Nok et kjempekjøp i Innlandet

Det er i Mjøs-regionen de største transaksjonene foregår for tiden.

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

NE nyheter skrev for to uker siden at Coop Eiendom og Møller Eiendom hadde solgt Statens Hus på Lillehammer for 757 millioner kroner til et syndikat satt opp av Clarksons Platou.

Nå trår svenske Fastighets AB Balder til med et nesten like stort kjøp. Det børsnoterte svenske eiendomsselskapet har i dag bladd opp 700 millioner norske kroner for kjøp av eiendommene til Høgskolen i Hedmark (bildet). Selger er et syndikat satt opp av Pareto. Pareto kjøpte i juni 2011 deler av Terningen Arena på Elverum (bildet), der Høgskolen i Hedmark er største leietaker.

Eiendommen er ifølge meldingen hovedsakelig utleid til den norske staten på en 24-årig leiekontrakt og ble ferdigstilt i 2010. Høgskolen i Hedmark er en flercampusinstitusjon med fem campuser fordelt på fire kommuner i Hedmark. Campus Elverum i Terningen Arena huser høgskolens rektorat og fellesadministrasjon, i tillegg til Avdeling for folkehelsefag. I 2015 var det totalt 8418 studenter.

Balder skriver i meldingen at de i lengre tid har undersøkt muligheten for også å eie eiendommer i Norge. Fra tidligere eier selskapet eiendommer i Sverige, Danmark og Finland og håper dette kjøpet er det første steget for å bli en betydelig eiendomsbesitter i samtlige av de nordiske landene.

Adm. direktør Erik Selin i Balder sier til NE nyheter mandag ettermiddag at de har sett på eiendommer i Norge i flere år, men foreløpig ikke lykkes helt med å nå frem.

– Vi har sett på både boliger og hoteller og kunne ha kjøpt noe annet, men vi ville begynne med noe sikkert, sier Selin om dere første kjøp i Norge. Og da falt altså valget på en samfunnseiendom. Overtakelse var i daqg 2. mai.

Selin vil ikke si noe om direkteavkastningen – yielden – ved kjøpet.
– Vi bruker aldri å kommentere det, sier han.

Eiendomsmassen ved årsskiftet til Balder var for øvrig vurdert til hele 68,5 milliarder svenske kroner. Selskapet er dermed klart større enn samtlige av de hel- eller deleide norske private eiendomsselskapene.

Investorene vil kjøpe mer eiendom
Aktuelt
Prøver på nytt med færre boliger (+)
Bolig
Snart byggestart for hotell på Økern
Utvikling
Corona gir hotellsmell (+)
Aktuelt
Kvitter seg med 105 mål stor næringspark (+)
Transaksjoner
Skjer'a? Få med deg alt. Bli abonnent her!
Må møte som tiltalt i retten denne uken (+)
Juss
Vil hedre sin avdøde kone på Fornebu
Utvikling
Vil bygge flere hundre boliger (+)
Bolig
Rentetoppen er nådd
Play

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.