Marina til 200 mill.

Malling & Co Eiendomskapital har på vegne av investorer kjøpt Oksenøya Marina.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Oksenøya Marina ligger til Holtekilen, på solsiden, og i nærheten av der Norske Skog i sin tid holdt til. Vi snakker altså om vestsiden av Fornebu-landet.

Oksenøya Marina ligger i Holtekilen utenfor Oslo og er et samarbeidsprosjekt mellom Oslo Båtsenter AS og BundeEiendom AS. Målet for prosjektet er å skape «Oslofjordens flotteste marina, sett både fra kunders og naboers synspunkt».

Den formelle eieren av Oksenøya Marina er Bunde Marina, et selskap som er eid av BundeGruppen. BundeGruppen har tegnet seg for 50 prosent av prosjektet, den resterende halvparten altså av Malling & Co Eiendomskapital på vegne av investorer.

– Det er en avtale til 200 millioner kroner og en «club deal» med et fåtall aktører, der Malling & Co har tilrettelagt prosjektet, opplyser Mads Mortensen i Malling & Co Eiendomskapital til NE nyheter.

– Investorene får en 15-årig barehouse-avtale med Bunde Gruppen, så de går inn i en langsiktig og sikker avtale, sier Mortensen. Overtakelse og oppgjør skjedde i begynnelsen av november.

Bygningsmassen består foruten av 522 båtplasser av tre bygg på til sammen 3200 kvadratmeter, hvorav et større bygg for administrasjon og butikk. Mortensen sier at det er ytterligere utviklingspotensial på 3000-4000 kvadratmeter på eiendommen, som er regulert for maritim virksomhet.

Finansiering av slike handler er imidlertid blitt mer utfordrende, spesielt mot de norske bankene.

– Bankene er blitt mer opptatt av hvem som står bak prosjektene og vil derfor heller ha «club deals» enn syndikater. Vi merker at det er blitt vanskeligere å få med seg de norske bankene som følge av økte egenkapitalkrav. Banker som Danske Bank og Handelsbanken er blitt langt mer aggressive i markedet, sier Mortensen.

Foto: LOF Arkitekter AS

Powered by Labrador CMS