4,66 prosent

OPPDATERT: Prisingen av Schweigaards gate 21-23 er trolig enda skarpere enn antatt.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Oppdatert med ny informasjon om yield.

Styret i NSB har i dag sittet i styremøte der de blant annet behandler en budaksept fra datterselskapet Rom Eiendom på Schweigaards gate 21-23 (bildet).

NE nyheter har skrevet at rykter i markedet peker på KLP Eiendom som kjøperen, men at dette er svært uvisst. Markedsaktørene er rett og slett usikre på hvem kjøperen er.

NAI FirstPartners hadde onsdag sitt store årlige førjulstreff for 220 inviterte på Hotel Continental. Partner Eiliv Christensen i NAI ga en kort oppsummering av markedssituasjonen, der han blant annet pekte på at det går mot rekordstore volumer i transaksjonsmarkedet i år. NAI spår nå i overkant av 70 milliarder kroner, inklusive børsnoteringen av Entra.

Christensen kom inn på yieldnivåene i markedet, altså kravet til direkteavkastning.

– Vi har sagt at prime yield i prestisjeområdet er rundt 5 prosent, men vi vet at det faller under dette nivået, sa NAI-partneren til forsamlingen. Så kom han inn på kjempetransaksjonen i Schweigaards gate, uten å nevne hvem kjøperen er.

– Vi vet at denne transaksjonen havner godt under 5 prosent. Det er en bra prisantydning som er gitt, men vi havner faktisk litt i overkant av den.

Markedsforventningene har ligget på rundt 1,7 milliarder kroner, som tilsvarer en direkteavkastning på om lag 4,75 prosent. Så vidt NE nyheter forstår, tilsvarer prisen en yield på 4,66 prosent, som dermed indikerer en samlet salgssum for de to eiendommene på nærmere 1,75 milliarder kroner.

Brutto leieinntekter i år ligger på 84 millioner kroner. Forutsetter vi nærmere 82 millioner i netto leieinntekter til neste år og en nettoyield på 4,66 prosent, tilsvarer det en salgssum på 1740-1750 millioner kroner.

Det kommer en børsmelding om salget i løpet av ettermiddagen eller i morgen tidlig.

Powered by Labrador CMS