Kjøper i Sverige

Publisert Sist oppdatert

Det norske selskapet Scandinavian Property Group har gjennom det svenske datterselskapet SPG Bostad Stockholm AB kjøpt kontorbygget Kadetten 29 på Karlbergsvägen 77 i Stockholm. Selger er Kjell Ericsson Fastigheter. Det er ikke kjent hvor mye SPG betaler for eiendommen, men sist gang eiendommen ble omsatt i 2007 var kjøpesummen 265 millioner svenske kroner.

Les også: Thon gir gass i Sverige 

Les også: Niam kjøper i Göteborg

Eiendommen er totalt på 10.000 kvadratmeter pluss garasjearealer. Bygget er i dag fullt utleid, med gjennomsnittlige leieavtaler på tre år. 

SPG opplyser til Fastighetsvärlden at man innenfor en tre- til femårsperiode skal konvertere og utvide bygget til boliger. 

Eiendommen ble oppført i 1960, og var i bruk som fabrikk i perioden 1971 til 1988, før den ble bygget om til kontorer.

SPG ble etablert i 2004, og har fra starten hatt hovedfokus på det skandinaviske markedet. Selskapet arbeider tett med ulike private investorer, børsnoterte eiendomsselskaper samt institusjonelle investorer.

I august 2010 forlot fem nøkkelpersoner Catella Corporate Finance til fordel for SPG. Selskapet har siden etableringen gjennomført eiendomstransaksjoner for over 30 milliarder kroner.

SPG har kontorer i Oslo og Stockholm og har totalt 20 ansatte.

Les også: Thon kjøper i Sverige

Les også: Flytting truer norske investorer

Les også: Slår seg sammen i Sverige

 

Powered by Labrador CMS