Nyhter

– Nå er vi stolte

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Asker Panorama vil bli et prestisjebygg som skal samle kjente bedrifter som Kongsberg Gruppen, Avis og Budget Bilutleie, samt TeleComputing Norway. I går ble grunnsteinen lagt ned av kommunens ordfører Lene Conradi og eier Ellen Karlsen Raaholt under et arrangement ledet av Haddy N’ije.

Asker Panorama
– Nå er vi ordentlig stolte, sier Tom Holmen-Jensen, administrerende direktør i Oxer Gruppen som er utbygger og utleier.
– En slik markering med offentliggjøring av navnet Asker Panorama med logo, med både eier og ordfører tilstede for å legge ned selve grunnsteinen for oss, så er det klart at det føles veldig bra. I dag vil vi vise fremtidige leietakere, våre samarbeidspartnere og kommunen at vi er i gang, og vi gleder oss virkelig til bygget står ferdig.

Les også: – Offshore vil til Asker

Teknologibedriftene flytter inn
Allerede halvannet år før innflytting er bygget nesten fullt. Oxer Gruppen har sammen med kommunen satset på å få innovative teknologibedrifter til bygget. 32 000 kvadratmeter vil være tilgjengelig for de omtrent 1000 menneskene som vil få sin arbeidsplass her fra desember 2013.

– Kongsberg Gruppen var den første leietakeren som signerte kontrakt. De samler avdelingene Kongsberg Oil & Gas Technologies, Kongsberg Defence Systems, og Kongsberg Protech Systems i ett hus. I løpet av de siste månedene har Avis og Budget Bilutleie, samt TeleComputing Norway signert leiekontrakt. I tillegg til det arealet vi selv skal benytte, er det nå kun 1,5 etasje igjen som er ledig for utleie, sier Holmen-Jensen.

CBRE Atrium er ansvarlig utleiemegler for Asker Panorama.

Et ”excellent” miljøbygg
Asker Panorama vil bli et miljøvennlig bygg med sertifiseringen ”Excellent” som et av de første i landet. Klassifiseringen som gis av Breeam legger en rekke krav til utbygger og utleier som blant annet lavt energiforbruk, godt inneklima, naturvennlige materialer, miljøvennlig kommunikasjon til og fra bygget, og fornuftig bruk av vann.

Les også: – Blir ekstremt synlig

– Trenden viser at leietakere ønsker en fornuftig driftsøkonomi gjennom bruk av moderne og fremtidsrettet energi og teknologi, også for å styrke egen profil. Asker Panorama møter disse kravene, sier markedssjef i Oxer Gruppen, Anniken Haug.

Asker Panorama er et oppriktig bygg, et bygg med omsorg og varme. Det skal føles godt og komme hit med vannspeil, grøntområder og kafe, mye naturlig lys og luftige rom innvendig. Byggets beliggenhet er ideell for bedrifter med ønske om en effektiv hverdag, som er avhengige av god tilgjengelighet og et godt servicetilbud i umiddelbar nærhet.

Viktig for Asker kommune
Tilrettelegging for næringsvirksomhet står sentralt både for ordfører Lene Conradi og kommuneplansjef Tor Arne Midtbø.

– Vi ønsker oss kortreist arbeidskraft, og vi ønsker å utvide mulighetene for folk som bosetter seg i Asker, har Midtbø uttalt tidligere.

– Vi har gode tilbud innen kultur og idrett, offentlig og privat service, og med flere arbeidsplasser blir det enda mer attraktivt for folk å bo her, sier ordfører Lene Conradi.

Les også: NCC kjøper OKK Entreprenør

Navn og logo er valgt for fremtiden
Bygget skal være oppriktig, kompetent og moderne. Idet ligger blant annet at omgivelsene skal ha omsorg for mennesker, gi varme, samt være pålitelig og trygt. Det skal være attraktivt for alle bransjer, men en typisk leietaker finner vi innen ingeniør- og konsulentbransjen som ofte kjennetegnes ved at de er nytenkende og innovative, har høy grad av menneskelig og teknologisk samhandling og fremtidsrettet innen miljø og utvikling.

– Byggets abstrakte former sett ovenfra gjenspeiles i logoen. Asker Panorama ble valgt etter en intern prosess i Oxer Gruppen i samarbeid med Konstabel Strategisk Kommunikasjon AS og Uniform som står bak logoens utforming. Det blir et moderne bygg med åpne kontorer i kombinasjonen med cellekontorer, og delikate møterom og sosiale møteplasser. Når alt er ferdig er jeg sikker på at vil vi ha fornøyde leietakere, ansatte og eiere, sier Haug.

Eiendomsarving gir gass (+)
Analyse
Bygger helsehus oppå parkeringshuset
Utvikling
Plutselig stoppet salget (+)
Bolig
Signerte avtale om Sundebygget
Utvikling
Ny byrådserklæring: Dette betyr det for bolig- og byutvikling
Aktuelt
Ikke gå glipp av noe! Meld deg på nyhetsbrev her!
Softbank redder WeWork
Aktuelt
Krever saken forelagt bystyret (+)
Utvikling
Graver hotellrommene ned i bakken
Utvikling
Lars Ove (27) kontrollerer milliardverdier i eiendom (+)
Analyse

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.