Swixsenteret på Lillehammer utvider lagerkapasiteten kraftig. Illustrasjon Arcasa arkitekter

Endret varehandel dobler lagerkapasiteten til Swixsenteret

Endringer i varehandelen gjør at Ferd Eiendom vil doble lagerkapasiteten til Swixsenteret, bare tre år etter at det sto ferdig på Lillehammer.

Publisert Sist oppdatert

Det er det kjente landemerket Swixsenteret som nå får et tilbygg som dobler lagerkapasiteten. Det Ferd-eide selskapet Brav Norway, som står bak Swix, skal leie lageret, mens Ferd Eiendom er utvikleren.

– Vi står for selve bygget, mens Brav er ansvarlig for innredningen av det delvis automatiserte lageret med en tilhørende mesaninetasje der de manuelle leddene i pakkeprosessen skal foregå, forteller Sigurd Ødegård, prosjektsjef i Ferd Eiendom, til Ferdmagasinet.

Torbjørn Haugen, driftsleder i Brav og ansvarlig for Bravs del av prosjektet, melder om god vekst i omsetningen til Brav. Men den viktigste grunnen til at Brav dobler lagerkapasiteten etter bare tre år, er de store endringene innenfor varehandelen. Ifølge Ferdmagasinet skjer mer og mer varelevering direkte til hver enkelt butikk, også innenfor de store kjedene. Samtidig ventes salget til sluttbruker via Bravs nettbutikker å øke kraftig i årene fremover.

– Begge disse utviklingstrekkene betyr at funksjoner som lagerhold, vareplukking og pakking blir mer krevende for oss, og samtidig viktigere for konkurranseevnen. Det nye anlegget vil øke produktiviteten kraftig. Med heiser, roboter og automatikk vil hver lagermedarbeider kunne pakke opptil syv ganger så mye som i dag, sier Torbjørn Haugen til Ferdmagasinet.

Halvparten av det nye lageret blir automatisert. De manuelle pakkelinjene kan imidlertid automatiseres ved behov.

Powered by Labrador CMS