Oslo Areal har kjøpt Yara-bygget på Skøyen.

Kjøper Yara-bygget på Skøyen

Oslo Areal har kjøpt Yara-bygget på Skøyen fra NRP-prosjektet Skøyen Kontorbygg AS.

Publisert Sist oppdatert

Dermed har eiendomsselskapet styrket sin posisjon nær kommunikasjonsknutepunkt i Oslo. Bygget, som er leid ut til Yara på lang kontrakt, ble bygd i 2014 og har energimerke B. Kontorbygget har et areal på 12 636 kvadratmeter fordelt på syv etasjer med parkeringskjeller. Adressen er Drammensveien 131.

– Kjøpet bekrefter Oslo Areal sin satsning på kontoreiendommer nær kommunikasjonsknutepunkt i Oslo-området. Vi er også veldig fornøyd med å få en så solid og god leietaker som Yara i vår portefølje, sier Mona Ingebrigtsen, administrerende direktør i Oslo Areal AS.

Skøyen er Norges tredje største kollektivknutepunkt, og Oslo Areal tror den positive utviklingen i området vil forsterkes i takt med den planlagte utviklingen som kommunen legger opp til, med høy områdeutnyttelse og Fornebubanen.

– Med dette kjøpet vil Oslo Areal i år øke vår portefølje i de viktige knutepunktene Sandvika, Helsfyr og Skøyen – helt i tråd med vår strategi», uttaler Ingebrigtsen.

– Dette er en eiendom med en solid leietaker og med svært høye kvaliteter som vi gjerne skulle eid over en lengre periode. Vi ser og at utviklingen på Skøyen har skutt fart de siste årene, noe som vi tror vil fortsette med uforminsket styrke. Samtidig er investorene fornøyd med å kunne realisere enn god avkastning i eiertiden som har vært i litt over to år», sier Erlend Torsen, partner i NRP Finans.

BAHR har vært juridisk rådgiver for selgeren, mens Schjødt har vært juridisk rådgiver for kjøper. Det er SPG Corporate Finance som har vært transaksjonsrådgiver for selgeren.

Powered by Labrador CMS