HAR VIND I SEILENE: Arne Vannebo.

Ny rekord for Vannebo og Varner

Eiendomsselskapet Hagahogget AS, som kontrolleres av Varner-familien og Arne Vannebo, har lagt nok et rekordår bak seg.

Publisert Sist oppdatert

1De samlede inntektene i Hagahogget AS var på rekordhøye 216 millioner kroner i 2017 og selskapet gikk med nøyaktig 100 millioner kroner i overskudd.

Hagahogget leverte svært gode tall for 2017. Leieinntektene endte på 161 millioner kroner, opp fra 149 millioner kroner året før. Resultatet før skatt utgjorde 100 millioner kroner (opp fra 62 millioner kroner), mens den underliggende kontantstrømmen endte på 129 millioner kroner.

LES OGSÅ: Varner/Vannebo-samarbeid kaster godt av seg

De siste fire årene har Hagahogget AS oppnådd et samlet resultat før skatt på 239 millioner kroner. Resultatene i 2017 er sterkere enn i noe tidligere år.Balansen til Hagahogget AS viser eiendomsverdier for 1,98 milliarder kroner, men de reelle eiendomsverdiene er vesentlig høyere. Pantegjelden var ved årsskiftet på 1,47 milliarder kroner.

Hagahogget AS ble etablert under finanskrisen (i 2009) og eies 50 prosent av AVA EiendomsPartner AS og 50 prosent av Varner Kapital AS.

Hagahogget er det viktigste datterselskapet i konsernet til AVA EiendomsPartner AS, som nok en gang vil levere et rekordresultat i 2017. Konsernet AVA EiendomsPartner AS besitter eiendommer med en anslått markedsverdi på ca. fire milliarder kroner.

Noen av suksessfaktorene for konsernet er lav ledighet og en høy reforhandlingsrate, opplyses det fra selskapet. Ved årsskiftet lå ledigheten på 2,2 prosent og per i dag er ledigheten rekordlave 1,5 prosent. Ifølge Vannebo har høy leietakertilfredshet, god drift og fokus på sentrale beliggenheter resultert i en reforhandlingsrate på over 90 prosent og god interesse for de få, ledige lokalene i konsernet.

For tiden er det full aktivitet i Karl Johans gate 14, som utvikles til en ny handelsdestinasjon i Oslo. Ombyggingen for H&M er godt i gang og det nedlegges et betydelig arbeid i forbindelse med prosjektet. I tillegg til en full rehabilitering av eiendommen innebærer prosjektet utgraving av nye arealer under bakkeplan og bygging av to nye toppetasjer, som skal blir nytt hovedkontor for kjeden.

Butikken i Karl Johans gate 14 blir en av de største flaggskipsbutikker i areal for H&M-konsernet på verdensbasis. I sum skal H&M leie over 10.000 kvadratmeter i eiendommen.

LES OGSÅ: AVA rehabiliterer på Karl Johan

– Vi har tilbakelagt et meget godt år i 2017. Med god drift og tilnærmet fulle hus, kombinert med en spennende ombygging til H&M i Karl Johans gate 14, er vi godt posisjonert også for 2018, sier administrerende direktør Arne Vannebo.

Powered by Labrador CMS