Estate Nyheter

NYHETER – NORGE

Eiendomsmarkedet i Kristiansand er bedre enn på mange år. Det melder Jens Helge Hodne i Næringsmegleren Sædberg & Hodne.

Her ser de nå lysere på livet enn på lang tid

Sørlandsbyen ble hardt rammet av oljekrisen, men nå er ting i ferd med å endre seg.

Torgeir Hågøy

fredag 12. januar 2018 4:00 (Oppdatert 11. januar 2018 18:36)

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

– Vi hadde et greit år i fjor og opplever at ting er i ferd med å snu. Vi ser nå lysere på livet enn på lang tid, sier næringsmegler hos Næringsmegleren Sædberg & Hodne, Jens Helge Hodne.

God etterspørsel

Stavanger har blitt trukket frem som den mest olje-kriserammede byen i landet. I realiteten har kanskje sørlandsbyen Kristiansand blitt rammet minst like hardt. En rekke kontorlokaler ble stående tomme da det ene oljeserviceselskapet etter det andre måtte nedjustere aktivitetsnivået. For eksempel ble lokalene til National Oilwell på cirka 8000 kvadratmeter stående tomme da krisen rullet inn over byen.

– Disse lokalene er nå i stor grad leid ut igjen. Spesielt i sentrum opplever vi nå at etterspørselen etter lokaler har tatt seg opp, sier Hodne.

Han forteller om økt optimisme i det sørlandske næringslivet, noe som også får effekt på etterspørselen etter lokaler.

– Er man på jakt etter litt større arealer over 1000 kvadratmeter, så begynner det nå å bli litt vanskelig, sier Hodne, som påpeker at dette gjelder Kvadraturen og Kjøita, et område som ligger rett øst for Otra.

Redusert ledighet

Dette betyr ikke at alt er bare rosenrødt i byen. Ledigheten er fortsatt betydelig, spesielt i randsonen til sentrum.

– Det er nok å ta fatt i, men det er en positiv tendens og det gleder vi oss over, sier Hodne.

Han forteller at ledigheten i byen for halvannet år siden var på cirka 90.000 kvadratmeter. Han anslår den nå til å være på rundt 70.000 kvadratmeter.

– Dette skyldes både nye leiekontrakter, men også at en del lokaler har blitt tatt ut for konvertering, sier Hodne, som dermed bekrefter at konverteringstrenden også har kommet til Sørlandet.

For gode lokaler i sentrum må man i dag ut med rundt 1400 kroner kvadratmeteren. Sett i forhold til flere av landets andre byer er det dermed ingen tvil om at det fortsatt er billig å leie lokaler i Kristiansand.

– Vi forventer dermed at fallet når det gjelder leiepriser har flatet ut og at prisene snur opp igjen i 2018, sier Hodne.

Bedre også i Stavanger

Også i Stavanger opplever de økt optimisme. Direktør for Eiendomsmegler 1 Næringseiendom, Jan Ingen Røyland, forteller at de etter sin siste markedsrapport i høst har sett flere signeringer av nye leiekontrakter. Blant annet forlenget Statoil med 6000 kvadratmeter.

– Det er generelt mer aktivitet. Den positive utviklingen som vi opplevde i fjerde kvartal i fjor ser ut til å fortsette inn i 2018, så vi er optimister. Samtidig er det en treghet i markedet og det er nok fortsatt en del som har god plass, sier Jan Inge Røyland.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Estate Norge

Bergen er landets nest mest attraktive by

Nyheter / torsdag 22. mars 2018

Traaseth til Carlyle Group

Nyheter / torsdag 22. mars 2018

Vålerenga-sponsor vokser i høyden

Nyheter / torsdag 22. mars 2018

Her vil Veidekke bygge over 200 boliger (+)

Pluss / torsdag 22. mars 2018

Derfor bør du investere her

Nyheter / torsdag 22. mars 2018

– Utlendingene har gjort et kvantesprang

Nyheter / onsdag 21. mars 2018

Siste nytt fra Naringseiendom.no

– Husk den menneskelige faktoren

Nyheter / torsdag 22. mars 2018

Teori og praksis er to forskjellige ting. Fri flyt av mennesker, ideer og inspirasjon er målet med aktivitetsbaserte arbeidsplasser. Prinsippet om total fleksibilitet virker forlokkende på tegnebrettet. I hverdagen er det mer komplisert.

– Vi jobber for å være en attraktiv arbeidsplass

Nyheter / onsdag 21. mars 2018

BDO er kåret til en av Norges beste arbeidsgivere i Great Place to Work (GPTW).

Pop-up på Tjuvholmen

Nyheter / tirsdag 20. mars 2018

Selvaag Eiendom har inngått et samarbeid med Det Internasjonale Barnekunstmuseet, de skal ha et pop-up galleri på Tjuvholmen.

Norges største kinosenter åpner på Storo

Nyheter / mandag 19. mars 2018

Norges største kinosenter, med ny IMAX-kino og Norges største lerret, åpner 22. mars på Storo i Oslo.

Nå kan du bli naboen til Microsoft

Nyheter / fredag 16. mars 2018

Våren 2019 står det nye kontorbygget Eufemia ferdig i Bjørvika. Microsoft og PWC er to av selskapene som flytter inn. Kun ett lokale på 1630 m² er ledig.

Under samme tak

Nyheter / onsdag 14. mars 2018

På Bryn har fire fotografer slått seg sammen i et studio. Resultatet er et showroom og en inspirasjonsreise gjennom kvalitet, design og mat.