Espen og Andreas Pay vil ha ha mer struktur inn i Urbanium Gruppen.

Tar over i Urbanium Gruppen

Espen Pay overlater sjefsstolen i konsernet til sønnen Andreas Pay.

Publisert Sist oppdatert

– Det blir et generasjonsskifte i ledelsen her når Andreas tar over jobben som konsernsjef i Urbanium Gruppen fra første januar. Jeg vil fortsette som leder av boligutvikling i Urbanium AS i mange år fremover, sier Espen Pay til Estate Nyheter.

Andreas Pay har jobbet i Urbanium siden sommeren 2016 som leder for det interne næringsselskapet. Før det har han vært 11 år i ulike investeringsbanker, blant annet i ABN Amro i London og Amsterdam og i RBS i Oslo og Stockholm. De to siste årene før han begynte i Urbanium jobbet han i Carnegie, med M&A og tilrettelegging av børsnoteringer.

– Vi har hele veien siden oppstart i 2003 vært et gründerpreget utviklingsselskap med kompakt organisasjon og raske beslutningslinjer. Nå har vi gått fra 13-14 ansatte til over 20 på ett års tid, og da blir Andreas’ viktigste oppgave å industrialisere selskapet men samtidig beholde lettbentheten, sier Espen Pay.

– Vi skal bygge mer robuste systemer i alle ledd fra produksjon til befaring. I tillegg skal vi bygge opp en større næringsvirksomhet som skal ligge i bunn og gi cashflow gjennom syklene i boligmarkedet. Der har vi neste år allerede 30 millioner kroner i årsleie, sier Andreas Pay.

Urbanium-konsernet består av tre rendyrkede selskaper innenfor boligutvikling, entreprenørvirksomhet og næring. Andreas Pay mener det er en stor fordel for boligdelen at de har et eget entreprenørselskap in-house.

– Siden vi eier et eget entreprenørselskap, kan vi tilpasse oss kundenes behov på en helt annen måte enn mange av våre konkurrenter. Nå implementer vi systemer som forenkler styring av blant annet endringsbestillinger og tilvalg. Med egen entreprenør kan vi også ligge i forkant i den teknologiske utviklingen og ta vår egen nysgjerrighet direkte ut i innkjøp og produksjon. Spesielt innenfor miljø, smarte hjem og delingsøkonomi må vi som selskap, men også bransje, passe på å omfavne mulighetene og i mye større grad vise markedet fordelene med en ny bolig fremfor å kjøpe i bruktmarkedet, sier den påtroppende Urbanium-sjefen.

Et typisk boligprosjekt for Urbanium er på mellom 50 og 150 enheter i Oslo og Akershus.

– Fokus er på kvalitetsboliger for det brede massemarkedet og de skal være nær kollektivknutepunktene, helst skinnegående, sier Andreas Pay.

Urbanium har nylig fått godkjent regulering for et boligprosjekt på over 200 leiligheter i Ask i Gjerdrum og sendt inn planforslag for Malerhaugveien 19-23 i Oslo. Selskapet har også flere prosjekter på vei utenfor Oslo, blant annet Solberg Øst i Ski i partnerskap med Block Watne. På Ullern, Carl Berners plass og i Ås har selskapet for tiden prosjekter under oppføring.

Powered by Labrador CMS