Estate Nyheter

NYHETER – NORGE

Espen og Andreas Pay vil ha ha mer struktur inn i Urbanium Gruppen.

Tar over i Urbanium Gruppen

Espen Pay overlater sjefsstolen i konsernet til sønnen Andreas Pay.

Dag-Jørgen Saltnes

fredag 10. november 2017 12:19 (Oppdatert 10. november 2017 12:19)

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

– Det blir et generasjonsskifte i ledelsen her når Andreas tar over jobben som konsernsjef i Urbanium Gruppen fra første januar. Jeg vil fortsette som leder av boligutvikling i Urbanium AS i mange år fremover, sier Espen Pay til Estate Nyheter.

Andreas Pay har jobbet i Urbanium siden sommeren 2016 som leder for det interne næringsselskapet. Før det har han vært 11 år i ulike investeringsbanker, blant annet i ABN Amro i London og Amsterdam og i RBS i Oslo og Stockholm. De to siste årene før han begynte i Urbanium jobbet han i Carnegie, med M&A og tilrettelegging av børsnoteringer.

– Vi har hele veien siden oppstart i 2003 vært et gründerpreget utviklingsselskap med kompakt organisasjon og raske beslutningslinjer. Nå har vi gått fra 13-14 ansatte til over 20 på ett års tid, og da blir Andreas’ viktigste oppgave å industrialisere selskapet men samtidig beholde lettbentheten, sier Espen Pay.

– Vi skal bygge mer robuste systemer i alle ledd fra produksjon til befaring. I tillegg skal vi bygge opp en større næringsvirksomhet som skal ligge i bunn og gi cashflow gjennom syklene i boligmarkedet. Der har vi neste år allerede 30 millioner kroner i årsleie, sier Andreas Pay.

Urbanium-konsernet består av tre rendyrkede selskaper innenfor boligutvikling, entreprenørvirksomhet og næring. Andreas Pay mener det er en stor fordel for boligdelen at de har et eget entreprenørselskap in-house.

– Siden vi eier et eget entreprenørselskap, kan vi tilpasse oss kundenes behov på en helt annen måte enn mange av våre konkurrenter. Nå implementer vi systemer som forenkler styring av blant annet endringsbestillinger og tilvalg. Med egen entreprenør kan vi også ligge i forkant i den teknologiske utviklingen og ta vår egen nysgjerrighet direkte ut i innkjøp og produksjon. Spesielt innenfor miljø, smarte hjem og delingsøkonomi må vi som selskap, men også bransje, passe på å omfavne mulighetene og i mye større grad vise markedet fordelene med en ny bolig fremfor å kjøpe i bruktmarkedet, sier den påtroppende Urbanium-sjefen.

Et typisk boligprosjekt for Urbanium er på mellom 50 og 150 enheter i Oslo og Akershus.

– Fokus er på kvalitetsboliger for det brede massemarkedet og de skal være nær kollektivknutepunktene, helst skinnegående, sier Andreas Pay.

Urbanium har nylig fått godkjent regulering for et boligprosjekt på over 200 leiligheter i Ask i Gjerdrum og sendt inn planforslag for Malerhaugveien 19-23 i Oslo. Selskapet har også flere prosjekter på vei utenfor Oslo, blant annet Solberg Øst i Ski i partnerskap med Block Watne. På Ullern, Carl Berners plass og i Ås har selskapet for tiden prosjekter under oppføring.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Estate Norge

Ragde kjøper i Finland

Nyheter / onsdag 25. april 2018

Vant Økern Portal-kontrakt

Nyheter / onsdag 25. april 2018

Nå blir det garanti ved avhendingssalg

Nyheter / onsdag 25. april 2018

OBOS og AF Gruppen inn i Spacemaker

Nyheter / tirsdag 24. april 2018

Peab satser 700 mill ved Carl Berner

Nyheter / onsdag 25. april 2018

850 mill. ikke nok – tar mva-kompensasjonen også (+)

Pluss / onsdag 25. april 2018

Mest leste nyheter Estate Norge
Kommunen tok tomt fra BøhlerKommunen tok tomt fra Bøhler 23. april 2018
Kjøper 1200 boliger under utvikling i NorgeKjøper 1200 boliger under utvikling i Norge 24. april 2018
NRP kjøper fra UNIONNRP kjøper fra UNION 19. april 2018

Siste nytt fra Naringseiendom.no

Høy aktivitet på Alna

Nyheter / onsdag 25. april 2018

Fem nye leiekontrakter i Tevlingveien 23.

Verdien av en kvadratmeter kontor

Nyheter / tirsdag 24. april 2018

Det har blitt færre ledige kvadratmeter kontor i Oslo, og verdien av en kvadratmeter har i snitt doblet seg siden 2009. Likevel finnes det mange områder hvor kontorer er billigere å leie nå enn for få år siden. Hvordan kan dette ha seg?

Brooklyns industrielle revolusjon

Nyheter / mandag 23. april 2018

New Lab er det nye hjemme for hardware startups i New York.

Skatteetaten til Holtermanns veg

Nyheter / torsdag 19. april 2018

Skatteetaten har signert en tiårig leiekontrakt med Entra.

Digitalisering skal forbedre gjesteopplevelsen

Nyheter / torsdag 19. april 2018

Ny innovasjon lar gjestene bestemme hvordan hotellrommet skal se ut.

Assemblin tilbake i Drammen

Nyheter / onsdag 18. april 2018

Nå har Assemblin samlet troppene og flyttet tilbake til Drammen.