STYRELEDER: Stig Bech er ny styreleder i Boligbygg Oslo KF, men er klar på at det ikke er noen form for endring av fokus hva angår øvrig aktivitet i hans virke som eiendomsadvokat.

– Oppgaven er utvilsomt utfordrende

- Ingen endring i løpende aktivitet – bare en endring i sammensetningen av tillitsverv, opplyser advokat Stig Bech etter at han nå overtar som styreleder i Boligbygg Oslo KF.

Publisert Sist oppdatert

Stig Bech i BA-HR trådte mandag denne uken inn i rollen som ny styreleder i Boligbygg Oslo KF, etter Jan-Erik Nilsen som til daglig er partner i Advokatfirmaet Dalan og tidligere har vært partner i Haavind og forvaltningsdirektør i OBOS.

Boligbygg har den senere tid fått betydelig oppmerksomhet på grunn av foretakets praksis i arbeidet med innkjøp av enheter til den kommunale boligporteføljen, etter en serie artikler i Dagens Næringsliv.

– Hva er motivasjonen for å påta seg et så utsatt verv, og midt i en krisesituasjon?

– I min yrkesgruppe er dette en del av det vi vanligvis driver med, svarer Bech.

– Vi trår til, også gjennom personlige tillitsverv – der forholdene krever det. Oppgaven er utvilsomt utfordrende, men styret i ny sammensetning er allerede godt i gang med arbeidet, og vil være tett på i utviklingen fremover.

Les også: Oslo kommune kjøper bygård (+)

– Generelt er det faglig og kommersielt interessant å jobbe med et slikt foretak, som er en av Norges eiendomsaktører. Dette gjelder særlig fordi man opptrer i grenselandet mellom forretningsmessig virksomhet, et viktig formål i offentlig kontekst – og opp mot et offentlig eierskap. Oslo kommune er en av de offentlige aktører i Norge som har kommet lengst i arbeidet med sin eierstyring, herunder med sin organiseringen av kommunens store eiendomsportefølje.

Les også: Kommunen snapper bygård fra Runar Vatne (+)

– Men øvrig aktivitet?

– Den går som vanlig, og uten noen form for endring av fokus – det blir fortsatt full fokus på transaksjoner og utvikling. Som nevnt er tillitsverv en innsats vi regelmessig påtar oss, og som hensyntas i planlegging av aktivitet fremover. Jeg passer for egen del på å aldri ha mer enn et forsvarlig antall tillitsverv i tillegg til advokatvirksomheten – for eksempel ved at jeg når nye verv kommer til, kombinerer det med at andre verv utgår, svarer Bech.

– Er det en trend i at advokater går inn i styrer i foretak i privat og offentlig sektor?

– Advokater har lenge vært aktuelle styremedlemmer i ulike typer foretak, men det er kanskje noe i det du sier. Advokater i styret vil ofte kunne ha noe større tyngde enn andre hva gjelder internkontroll, rammevilkår, sentral selskapsrett og kontraktsforhold. Men som styremedlem bør advokaten (som andre styremedlemmer) også ha kunnskap utover dette, for eksempel markedsinnsikt og – forhåpentligvis – også et alminnelig godt skjønn, avslutter Bech.

Powered by Labrador CMS