Den 10,2 mål store tomten er beliggende rett ved Østre Aker vei.

Solgt for 62,5 millioner

Statens vegvesen solgte tomt med bensinstasjon til eiendomsselskap som vil bygge boliger.

Publisert

– Dette ligger jo litt på siden av det vi driver med, og det hører med til sjeldenhetene at vi selger en slik tomt. Stort sett er det bare restarealer som kommer for salg, forteller Eirik Aas i juridisk seksjon i Statens vegvesen.

Den 10,2 mål store tomten er beliggende i Østre Aker vei 29 ved Økernsenteret i Oslo, og er bebygget med en Circle K bensinstasjon. Salgssummen på 62,5 millioner kroner er et stykke unna taksten på 73 millioner. Samtidig er tomten solgt som en utviklingseiendom, slik at kjøperen tar en viss reguleringsrisiko.

Gjeldende regulering er «byggeområde for forretning med plasskrevende varer, kontor, industri, lager og bensinstasjon». Området må derfor omreguleres for å bygge boliger, slik kjøperen ønsker.

I tillegg foreligger det en festeavtale med Circle K hvor den nåværende årlige festavgiften er på ca. 836.000 kroner. Circle K har muligheter for gjentakende fornyelser av festekontrakten, men dette kan også løses gjennom å integrere stasjonen i et næringsbygg.

Med beliggenhet helt inntil den -i alle fall per i dag- tungt trafikkerte Østre Aker vei, er også støy- og støvproblematikk noe som blir sentralt i reguleringsprosessen.

Kjøperen av Østre Aker vei 29 er Daimyo Eiendom. Som Estate Nyheter tidligere har omtalt, ønsker selskapet å bygge 42.800 kvadratmeter bolig og næring på tomten.

På vegne av selskapet bestilte Topic Arkitekter oppstartsmøte hos Plan- og bygningsetaten (PBE) i mai. PBE anbefaler imidlertid at saken stilles i bero. Årsaken er at eiendommen ligger innenfor et område hvor det gjennom Byrådets innstilling til vedtak om fastsettelse av planprogram for Haraldrud er knyttet krav om at det skal foreligge en utredning som skal avklare bredde på Østre Aker vei, samt høyder på bebyggelsen langs veien. Avklaringen skal være knyttet til første reguleringsplan som fremmes innenfor området.

For å avklare hvordan dette kravet skulle ivaretas for de pågående reguleringsprosessene i området, innkalte PBE grunneierne til møte i mai. Der ble det bestemt at det skal utarbeides en felles mulighetsstudie for området langs Østre Aker vei som grunnlag for å avklare kravet til utredning av veibredde og høyde langs veien.

– Avklaring av veisystem og byggehøyde langs Østre Aker vei vil få avgjørende betydning for Plan- og bygningsetatens vurdering og behandling av den innsendte oppstartmøtebestillingen for Østre Aker vei 29. På bakgrunn av dette anbefaler vi at saken stilles i bero i påvente av mulighetsstudien, uttaler PBE.

Powered by Labrador CMS