Tomten som selges får IKEA som nærmeste nabo. I dag har den en COOP Xtra.butikk.

Selger utviklingsprosjekt i Vestby

COOP Øst skal selge en tomt i Vestby som kan gi en utbygging på 46 000 kvadratmeter.

Publisert

Det er eiendomsrådgiveren Cushman & Wakefield som har fått oppdraget med å selge utviklingsprosjektet Garderveien 15 i Vestby. Tomtearealet er på 24 177 kvadratmeter og det estimerte utviklingspotensialet er 46 860 kvadratmeter. Det kan bygges bolig, forretning, bevertning, kontor og tjenesteyting på tomten, og KIMA Arkitektur har lagt til grunn høyest mulig boligandel i en volumstudie for eiendommen. Tomten ligger i gangavstand til Vestby togstasjon og har IKEA-tomten som nærmeste nabo.

I dag er deler av eiendommen leid ut til COOP Øst SA. Leieinntektene er 2,2 millioner kroner i året, og leiekontrakten tillater utvikling av eiendommen. COOP vil ha førsterett på å etablere dagligvare på markedsmessige vilkår i et nytt utviklingsprosjekt. Coop har en Extra-butikk (det eneste bygget) på tomten i dag.

Vestby kommune har store planer for vekst og nye utbygginger. Ifølge områdereguleringen for Vestby sentrum åpner planene for 680 000 kvadratmeter ny bebyggelse, inkludert 6000 boliger. Samtidig forventer SSB en befolkningsvekst på 39% fra 2016 til 2040 i Vestby kommune.

Powered by Labrador CMS