Björn Lindeborg, CEO for Newsec Property Asset Management.

Newsec kjøper i Danmark

Newsec vokser og har kjøpt alle aksjene i det danske forvaltningsselskapet Datea.

Publisert Sist oppdatert

Newsec etablerer seg dermed som det ledende asset management-selskapet i Danmark. I en pressemelding skriver Newsec at dette for dem er et strategisk skritt i retning av å styrke selskapets posisjon i det nordiske markedet.

– Det er riktig tidspunkt for DATEA å skifte eiere nå, både fra markedsperspektiv og fra et forretningsstrategisk perspektiv. Vi har mottatt flere flere tilbud på samme nivå, men for oss, som også er en av DATEAs største kunder, var det viktig å finne en ny eier, som kjenner og har et langsiktig engasjement i selskapet, sier direktør i DADES, som eier DATES, Boris Nørgaard Kjeldsen.

Med DATEA på laget har Newsec 1400 medarbeidere, cirka 370 milliarder under administrasjon samtidig som de håndterer transaksjoner for en verdi av rundt 30 milliarder kroner årlig. Selskapet verdivurderer også eiendommen for mer enn 1000 milliarder årlig.

– Som Nord-Europas største fullservice eiendomsselskapet har det kun vært et spørsmål om tid før vi kunne tre inn i det danske markedet, sier Björn Lindeborg, CEO for Newsec Property Asset Management.

Powered by Labrador CMS