Administrerende direktør Svein Hov Skjelle i Norwegian Property.

Nedgang for NPRO

Norwegian Property leverte et overskudd før skatt på 325,7 millioner kroner i andre kvartal.

Publisert Sist oppdatert

Dermed falt resultat før skatt med 58,7 millioner kroner sammenlignet med tilsvarende periode i fjor.

Selv om samlede leieinntekter i andre kvartal var på 196,5 millioner kroner, som er på nivå med første kvartal, er reduksjonen på 39,9 millioner kroner sammenlignet med andre kvartal i 2016. Reduksjonen fra i fjor skyldes netto salg av eiendommer.

Positiv verdiendring for investeringseiendom utgjorde 243,7 millioner kroner for andre kvartal. Første halvår sett under ett har verdivurderingen av eiendomsporteføljen resulterte i en urealisert positiv verdiendring på 440,4 millioner kroner (366 millioner i tilsvarende periode i fjor).

Ved utgangen av kvartalet eide Norwegian Property til sammen 32 kontor- og forretningseiendommer, hvorav mesteparten av Aker Brygge inngår.

Eiendommene er lokalisert i sentrale deler av Oslo og Bærum (91,5 prosent av løpende årsleie ved utgangen av juni 2017), Gardermoen (3,8 prosent) og i Stavanger (4,7 prosent). Gruppens eiendommer omfatter hovedsakelig kontorlokaler, lager og parkering i tilknytning til kontorarealene og forretnings- og serveringsarealer.

Total løpende årsleie (run rate) for eiendomsporteføljen var 782 millioner kroner per 30. juni 2017.

– Dette representerer like for like en økning på 5,8 millioner fra inngangen til kvartalet, skriver NPRO i rapporten for andre kvartal og første halvår 2017.

Samlet arealledighet i eiendomsporteføljen utgjorde 19,2 prosent, og inkluderer ikke Forusbeen 35, hvor det er startet opp prosess for omregulering av eiendommen.

Arealledighet, der det tas hensyn til leieavtaler med fremtidig oppstart, utgjorde 13,1 prosent og er i stor grad knyttet til eiendommer i Stavanger.

Vektet gjenværende leietid (durasjon) for leiekontraktene er 4,6 år.

Powered by Labrador CMS