Bak fra venstre: Rune Arvesen, utleiemegler Akershus Eiendom, Pål Bøe, markedsdirektør Møller Eiendom, Anne Bruun-Olsen, leietagerrådgiver Cushman & Wakefield Realkapital, Tarjei Lie, konserndirektør Strategi og IKT Hafslund ASA, Øyvind Schage Førde, styreleder Møller Eiendom, Lise Heien Langaard, prosjektdirektør Hafslund ASA, Erik Gausen, prosjektleder utbygging Møller Eiendom.

Klart for storutbygging

Etter å ha landet en leieavtale med Hafslund på 11 000 kvadratmeter, kan Møller Eiendom nå gå i gang med byggingen av et stort kontorbygg på Harbitz Torg på Skøyen.

Publisert Sist oppdatert

Det nye kontorbygget i Harbitzalléen 3-7 blir på 30 000 kvadratmeter. Med Hafslund inn på 11 000 kvadratmeter, og en leiekontrakt inngått tidligere med en Coop Mega-butikk, er det nå klart for byggingen av det nye storprosjektet. Hafslund flytter inn i første kvartal 2020.

– Vi er svært fornøyd med å lande en så solid aktør som Hafslund som ankerleietaker til kontorprosjektet vårt sier markedsdirektør Pål Bøe i Møller Eiendom.

På grunn av den forestående transaksjonen mellom Fortum og Oslo kommune, har Hafslund fått fleksibilitet til å avgjøre det endelige arealet når det blir klart om flere av Hafslunds virksomheter vil flytte inn i bygget.

Det nye kontorbygget på Harbitz Torg har ambisjoner om å oppnå miljøklassifiseringen BREEAM NOR Excellent. Blant miljøtiltakene var en brønnpark som skulle levere oppvarming til bygget. Men med Hafslund som leietaker vil Møller Eiendom i stedet bruke fjernvarme.

– Selv om miljømerkeordningene i dag gir dårlig uttelling ved bruk av fjernvarme tror vi dette kan være i ferd med å endre seg. Vi har vurdert fjernvarme til å være et miljømessig godt alternativ for Harbitz Torg, selv om vi vil miste noen BREAAM poeng. Boligene er allerede tilknyttet fjernvarmenettet, avslutter Bøe.

Leienivået for kontorarealene varierer fra 2750 kroner per kvadtatmeter til til rett over 3000 kroner per kvadratmeter. Cushman & Wakefield Realkapital var Hafslunds rådgiver i prosessen og Akershus Eiendom er utleiemegler for Harbitz Torg.

Powered by Labrador CMS