Det spekuleres i en kjøpesum på 280 millioner kroner for Sæter Torg.

Solgt til Vika Project Finance-syndikat

FagerStad Utvikling har solgt nærsenteret Sæter Torg til et selskap etablert av Vika Project Finance. Prisen er trolig rundt 280 millioner kroner.

Publisert Sist oppdatert

Senteret, som er en del av et større boligprosjekt utviklet av FagerStad Utvikling, ligger på Nordstrand i Oslo. Kjøperen er et selskap som er satt opp av Vika Project Finance. Hovedinvestor i Vika-prosjektet et Dypro Holding AS. Det spekuleres i en kjøpesum på ca. 280 millioner kroner.

– Vi er glade for å få overta så tidlig etter ferdigstillelse. Dermed får vi muligheten til å være fullt til stede fra start og ha en god dialog med leietakerne. De tilliggende eiendommene rundt senteret skal utvikles videre, og vi synes det er veldig positivt å få være en del av denne utviklingen i et område hvor det er stort potensial for videre vekst, sier Stian Toftdahl i Vika Project Finance.

Kjøper tar over eiendommen den 30. juni 2017. Det er Pangea Property Partners som har vært selgers rådgiver i transaksjonen.

– Det er primært norske aktører som har vist interesse, og i sluttfasen var det overvekt av langsiktige, industrielle investorer, sier Linn Idsø Brenne, direktør i Pangea Property Partners.

Arnstein Granlie i FagerStad Utvikling mener ferdigstillelse av eiendommen har gjort et salg til en naturlig del av utviklingsprosessen.

– Vi er først og fremst utviklere, og vi mener dette er riktig tidspunkt for å gi ansvaret videre til noen som kan konsentrere seg om god forvaltning av Sæter Torg i et langsiktig perspektiv. Vi mener de nye eierne er en helt riktig aktør for senteret i den fasen som nå kommer, sier Granlie.

Powered by Labrador CMS