PBE mener barnehagens uteareal ikke kan legges på lokk.

Nekter å bygge mindre enn 100 leiligheter

Plan- og bygningsetaten krever barnehage i boligprosjektet Ensjøveien 4, men Neptune Properties vil ikke gå videre med et prosjekt som gir mindre enn 100 boliger.

Publisert

I januar skrev Estate Nyheter at Neptune Properties har kjøpt Ensjøveien 4 og at selskapet der planlegger inntil 10.000 kvadratmeter med boliger. Med bakgrunn i mangelen av barnehager på Ensjø mener imidlertid Plan- og bygningsetaten (PBE) at prosjektet til Neptune Properties kan være egnet for barnehage med riktige plangrep.

Nå har Neptune Properties revidert planforslaget og innpasset barnehage i nordvestre del av bebyggelsen. Selskapet mener dette vil være gunstig med tanke på solforhold til barnehagens uteareal. I forslaget er barnehagens uteareal redusert ned til 60 prosent på grunn av nærhet til friområde og nærliggende parker. Barnehagen er lagt inn i terrenget, med deler av utearealet lagt på tak/lokk.

Av referatet fra et dialogmøte fremgår det at PBE er positiv til at barnehage nå er innpasset i prosjektet. Men hvis barnehagens areal skal reduseres ned til ned til 60 prosent, mener etaten at det ikke kan legges utearealer på lokk.

– Å legge utearealer på lokk vil ikke være en ekstra kvalitet, heller motsatt med tanke på frodighet og vegetasjon. I tillegg mener vi at den mest optimale plasseringen for uteoppholdsarealet må være i nordøst, for å få direkte adkomst til friarealet, og med tanke på sambruk mellom barnehagens uteareal og parkdrag, uttaler PBE.

Etaten ser også utfordringer med å legge barnehagens uteareal med atkomst gjennom boligenes uteareal, som vil føre til gjennomfartstrafikk på morgen/ettermiddag. PBE foreslår å legge utearealet mot nordøst, samt å åpne bebyggelsen mot vest. PBE mener dette vil gi utgangspunkt for en bedre disponering av tomten.

Av referatet fremgår det at Neptune Properties skal teste forslaget fra PBE. Selskapet påpeker imidlertid at det fortsatt vil kunne oppstå problemer med atkomstsituasjon etc., som vil kunne vanskeliggjøre en slik løsning.

– Forslagsstiller ønsker uansett minst 100 boliger i sitt prosjekt og ønsker ikke fortsette med et planforslag som vil gi for få boliger, heter i det referatet.

PBE vil uansett fremme eget alternativ med lavere høyder nærmere planprogrammet for Ensjø dersom forslagsstiller ønsker å opprettholde nåværende høyder med maksimalt 7 etasjer.

– Vi vil ta stilling til om vi fremmer et eget alternativ med barnehage etter å ha mottatt et eventuelt nytt forslag fra forslagsstiller basert på vårt forslag om plassering, uttaler PBE.

Powered by Labrador CMS