Neptune Properties vil bygge høyere og tettere enn det PBE tillater.

Boligkjempe går til Bystyret

Neptune Properties krever å få privat reguleringsforslag for Ullevålsalléen 2 fremlagt for Bystyret etter at Plan- og bygningsetaten sa nei. Ivar Tollefsens Fredensborg Eiendom eier tomten.

Publisert

På vegne av Neptune Properties bestilte arkitektfirmaet A-lab oppstartsmøte for Ullevålsalléen 2 i juli i fjor. Boligbyggeren mener vedtaket om nedleggelse av Ullevål sykehus og pågående plansak for Nedre Ullevål 1-3 (Solon Eiendom) gjør planområdet aktuelt for å vurdere for fortetting til et høykvalitets boligområde med høyere utnyttelse enn dagens.

Plan- og bygningsetaten (PBE) mener imidlertid at gjeldende reguleringsplan har egnet utnyttelse.

– Vi avslår å fremme reguleringsplanen for videre behandling da vi mener det ikke er i tråd med Kommuneplan 2015 å fortette i foreslått omfang i et område som ligger utenfor utviklingsområder og i denne avstanden til kollektivknutepunkt, uttaler etaten.

Dette vil ikke Neptune Properties akseptere. Selskapet har nå – for første gang – oversendt krav om å få privat reguleringsforslag fremmet for Bystyret.

– Vi mener at det aktuelle området utgjør en naturlig del av utviklingsområdet for Ullevål og at dagens avgrensning ikke bør legges til grunn. Vi ber derfor Bystyret ta stilling til spørsmålet, sier administrerende direktør Tore Økseter i Neptune Properties til Estate Nyheter.

På spørsmål om hva som skal til for at selskapet fremmer et privat reguleringsforslag for Bystyret, svarer han at dette blir en konkret vurdering fra sak til sak.

– Dersom vi er uenig i PBEs begrunnelse for ikke å ta et planforslag til behandling, må vi gjøre en grundig vurdering av om saken skal sendes til Bystyret, sier han.

Ullevålsalléen 2 eies av Ivar Tollefsen-konsernet Fredensborg, men ifølge Økseter ligger det en samarbeidsavtale i bunn mellom selskapene.

Powered by Labrador CMS