Boligprosjektet er beliggende ved en firkantet rundkjøring. (Illustrasjon: Link Arkitektur)

Vil bygge stort ved utskjelt rundkjøring

Peab har planene klare for 111 leiligheter ved Carl Berner-krysset i Oslo.

Publisert

I august skrev Estate Nyheter at Peab Eiendomsutvikling har kjøpt den ferdig regulerte tomten Trondheimsveien 113 av Progress Ingeniørfirma. Nå har Link Arkitektur sendt inn søknad om rammetillatelse for prosjektet. Den omfatter bygging av 14.806 kvadratmeter BRA, som er noe under reguleringens maksimale ramme på 15.600 meter.

Totalt omfatter prosjektet oppføring av boligblokker med til sammen ca. 111 boenheter.

– Den omsøkte bebyggelsen inneholder en sokkeletasje med næring under en hesteskoformet boligbebyggelse, som varierer fra 4-8 etasjer i høyden. Parkeringskjeller er tenkt etablert under dette, skriver Link Arkitektur i søknaden til Plan- og bygningsetaten (PBE).

Ifølge arkitektselskapet danner bebyggelsen et lunt og solfylt gårdsrom som åpner seg mot syd, og er skjermet mot støy fra Trondheimsveien og Hasleveien. Bebyggelsen flyttes lengre vekk fra Trondheimsveien enn dagens bebyggelse, og det vil der kunne etableres fortau i henhold til reguleringsplanen.

Bygningen består av tre fløyer som i volum og høyder er bygget opp for å tilpasse seg omgivelsene. Mot syd trappes høydene ned mot eksisterende, bevaringsverdig bygg og bebyggelse på nabotomt, og alle toppetasjene trekkes stedvis tilbake for visuell avtrapping av byggene i høyden.

– På plassen utenfor er det foreslått plantet en trelund for å styrke rommet som oppholdssted. Trærne skaper også en sterk visuell sammenheng med trærne på den nyrenoverte Carl Bernes plass, heter det i brevet til PBE.

Det har vært rettet mye kritikk mot rundkjøringen i Carl Berner-krysset som åpnet i 2006 – ett år forsinket. Årsaken at denne rundkjøringen faktisk er firkantet, noe kritikerne mener gir dårlig fremkommelighet.

Powered by Labrador CMS