Hav Eiendom jobber nå med å dokumentere bokvaliteter i prosjektet.

Vurderer boliger på Fiskebrygga

HAV Eiendom vurderer å bygge 50-60 boliger i prosjektet Fiskebrygga mellom Bjørvika og Kvadraturen i Oslo.

Publisert

Opprinnelig var Fiskebrygga mellom Skippergata og Havnelageret planlagt med 3.000 kvadratmeter publikumsrettede arealer i første etasje og 19.000 kvadratmeter kontorfunksjon fra andre til åttende etasje. På bakgrunn av innspill fra Plan- og bygningsetaten jobber Hav Eiendom nå med å få på plass boliger nederst i fløyen langs Skippergata, der dette er mulig ut fra krav til akseptable bomiljøkvaliteter.

Fiskebrygga ligger i det gamle havnebeltet mellom kaiene i Bjørvika og Kvadraturen. Ideen bak utbyggingen av tomten er å knytte Kvadraturen bedre til Fjordbyen og havnepromenaden og vice-versa. Nå innpasses altså boliger i bebyggelsen, som et ledd i en ønsket befolking av Oslo sentrum og Kvadraturen.

– Vi jobber nå med å dokumentere bokvaliteter. Utfordringene i dette området er støv og støy, men i de øverste etasjene ser det ut til at dette er løsbart, sier prosjektdirektør Geir Inge Juriks i Hav Eiendom.

Han opplyser at det kan bli 50-60 boliger i prosjektet.

I et notat til Plan- og bygningsetaten om Fiskebrygga skriver Alliance Arkitekter at boliger, på grunn av beliggenheten, kun kan innpasses i et begrenset omfang – helt konkret 10 meter over terreng, og kun i Skippergata ned mot Myntgata. Dersom det etableres leiligheter som ligger ensidig mot Skippergata, vil disse kun oppnå en stille side gjennom tiltak som en lufteluke eller annen form for støysluse.

– Da området i dag hovedsakelig består av kontorarbeidsplasser, ville det være positivt å etablere boliger. Disse vil kunne bidra til at området også befolkes etter klokken 16. Prosjektet Fiskebrygga vil ikke alene kunne gi området dette løftet, men det er mulig at boligetablering her stimulerer gårdeiere i området til å transformere sine bygninger til boligformålet, skriver arkitektselskapet.

Uteoppholdsareal vil eksempelvis i stor grad måtte løses som felles takterrasser, balkonger eller overdekking av gårdsrom. Bokvalitet og uterom må derfor også ses i sammenheng med hvilke kvaliteter sentrum og Fjordbyen har å by på i forhold til andre boligområder i byen. Alliance Arkitekter mener dette åpner for utvikling av et nisjetilbud i boligmarkedet.

 

Powered by Labrador CMS