Andreas Martinussen, CEO i Solon Eiendom.

Rekordsalg for Solon Eiendom

Aldri før har Solon Eiendom solgt flere boliger enn i 2016. Men det vises ikke i tallene før boligene blir levert.

Publisert Sist oppdatert

Etter å ha tatt bakveien på Oslo Børs ved en såkalt reversal takeover av Bionor Pharma, la Solon Eiendom tirsdag morgen frem sitt første kvartalsresultat på børsen. Omsetningen i fjerde kvartal i fjor endte på 73 millioner kroner, mens EBITDA (resultat før renter og avskrivninger) var 6,3 millioner. Før skatt tapte Solon Eiendom 13,3 millioner, blant annet som følge av kostnader i forbindelse med fusjonen med Bionor Pharma.

Omsetningen for hele 2016 var på 691,5 millioner. EBITDA var 74,1 millioner kroner, mens resultatet før skatt for fjoråret endte på 37,1 millioner.

Salget var av boliger var på rekordhøye 975 millioner kroner i fjor. Det ble solgt 146 enheter, hvorav 35 enheter ble omsatt i fjerde kvartal. Boligutvikleren leverte imidlertid bare 8 boliger i fjerde kvartal og 113 i 2016. Det høye salget vil dermed komme i regnskapene når boligene blir levert.

– Vi ser veldig positive utsikter for vårt marked. I Oslo-området, hvor vi har flesteparten av våre prosjekter, er etterspørselen høy og tilbudet lavt, sier CEO Andreas Martinussen.

Powered by Labrador CMS