NYTT KAPITTEL: Luftforsvarets stasjon på Mågerø er faset ut, og eiendomsinvestoren Bjørn Rune Gjelsten er blant de som er interessert i å utvikle området.(Foto: Forsvaret)

Gjelsten vurderer Mågerø

Tjøme kommune har invitert eiendomsinvestoren til møte.

Publisert Sist oppdatert

– Vi er nå inne i en kartleggingsfase for å se på utviklingspotensialet, ønsker, behov og muligheter på Mågerø. Vi samarbeider også med det fylkeskommunale initiativet Verdiskapning Vestfold (VSV) når det gjelder utviklingen på Mågerø. Og det er gjennom VSVs nettverk vi har kommet i kontakt med Gjelsten Holdning som en aktuell eiendomsutvikler på Mågerø.

Dette sier Tjøme-ordfører Bente K. Bjerke til Tønsbergs Blad. På vegne av arbeidsgruppen som er nedsatt for å utrede mulighetene for Mågerø, har hun invitert Gjelsten Holding til møte.

Les også: Gjelstens Profier økte salget med 400 prosent

– Mågerø kan være et spennende område med tanke på eiendomsutvikling. Derfor har vi sagt ja til å møte representanter fra kommunen og Forsvaret. Så få vi se hva som kommer fram her og vurdere hva vi skal gjøre videre etter dette, sier Henrik Schüssler i Gjelsten Holding AS til Tønsbergs Blad.

Forsvaret har gjennom sine forsvarsstudier i en årrekke foreslått at luftforsvarets stasjon på Mågerø fases ut. I mai i fjor bestemte Forsvarsdepartementet at Mågerø legges ned innen utgangen av 2016. Stasjonen har levert kontroll og varsling for Luftforsvaret og Norge siden 1947.

Forsvaret har ennå ikke trukket seg helt ut, og kommunen har ikke fått noe endelig tidspunkt for når det skjer.

– Mågerø driver fortsatt med luftkontroll og -varsling som backup for Sørreisa. Hvor lenge det vil vare er usikkert, sier Tjøme-ordføreren.

Les også: Gjelsten og Profier blar opp for å sikre seg utbyggingsareal i Bærum

Stasjonen på Mågerø, med Oslofjorden i bakgrunnen, var for øvrig lokasjon i Bond-filmen «You Only Live Twice». Mågerø på vinterstid, med sine radarbeskyttende kupler, dannet bakgrunnen for en filmsekvens som skulle symbolisere et hemmelig hovedkvarter i Nord-Norge.

Kuplene ble fjernet for drøyt ti år siden, og nå går altså hele området over i et nytt kapittel.

Powered by Labrador CMS