YIELDPRESS: - De rekordlave yieldnivåene i logistikk skyldes blant annet mangelen på andre gode investeringsalternativer. Yieldnivåene presses i de fleste segmenter og også i logistikk, sier Carl Fredrik Marti, investeringsdirektør hos Colliers.

Logistikkeiendommer har aldri blitt priset skarpere

Yield langt nede på 5-tallet har vanligvis blitt forbeholdt kontoreiendommer, men også logistikkeiendommer prises stadig skarpere.

Publisert

 

– Jeg kjenner ikke til at yielden har vært så lav på gode logistikkeiendommer, sier investeringsdirektør hos Colliers, Carl Fredrik Marti.

Kampen om de gode investeringsobjektene har de siste årene blitt stadig tøffere, noe som har medført et yieldpress på nesten alle typer eiendommer.

– Vi ser nå yielder langt nede på 5-tallet og vi har til og med hørt om tilfeller helt nede på 4-tallet, men dette har vi ikke fått bekreftet. Disse rekordlave yieldnivåene skyldes blant annet mangelen på andre gode investeringsalternativer. Yieldnivåene presses i de fleste segmenter og også i logistikk, sier Marti.

Les også: E-handel gir mer logistikk-etterspørsel

Les også: Bulk bunkrer opp med mer logistikk

Gode investeringsobjekterColliers-direktøren mener at logistikk-eiendommer i mange tilfeller kan fremstå som svært gode investeringsobjekter.

– Dette er en type eiendommer som ofte har lange leiekontrakter, samtidig som det er få konkurser i dette segmentet. Når man derfor først har fått signert en leietaker er det som regel gode cash flow-eiendommer, sier Marti.

Han peker også på at det sjelden er mye oppussing forbundet med å få inn nye leietakere i denne typen bygg.

– I et kontorbygg må man ofte ut med all innmat. Gode logistikk-eiendommer er ofte svært fleksible og ofte slipper man de store oppussingskostnadene som man har i forbindelse med kontorbygg, sier Marti.

Les også: Vil ha logistikk-senter her

 

 

Powered by Labrador CMS