SOLGT: Trygs hovedkontor i Bergen er solgt. Prisen er på i overkant av 720 millioner kroner. (Foto: Tryg)

Citycon med giganthandel i Bergen

Det finske eiendomsselskapet Citycon har lagt 710 millioner kroner på bordet for å sikre seg Trygs hovedkontor i Fyllingsdalen.

Publisert Sist oppdatert

Estate Vest har i flere dager forsøkt å få både Tryg og Citicon i tale om transaksjonen, men begge parter har holdt kortene svært tett til brystet.

Les også: Tryg vil selge eiendommer for flere milliarder kroner

I en pressemelding skriver nå Citycon at med dette kjøpet skapes nye muligheter for selskapet, der de vil utvikle og utvide kjøpesenteret Oasen fra dagens 31.500 kvadratmeter med utleiebart areal. Planen er å tilføre ca. 11 000 kvadratmeter med utleiebart areal til senteret ved å konvertere store deler av de to nedre etasjene av kontorbygget til handel.

– Oasen passer perfekt med Citycon sin strategi om å investere i urbane kjøpesentre som baserer sitt tilbud ut i fra kundenes daglige behov med beliggenhet på steder med sterk demografi. Etter å ha ervervet de resterende 31 prosent av minoritetsaksjene i Oasen i november i fjor, er dette det neste logiske skrittet i den videre utviklingen av senteret, sier Marcel Kokkeel, administrerende direktør i Citycon som ønsker å utvikle Oasen til et av selskapets flaggskip.

Les også: Citycon satser 250 millioner på utvikling av kjøpesenter

Planene inkluderer også bygging av nytt areal som forbinder de to bygningene og åpner senteret enda mer mot omgivelsene. Konverteringen vil forbedre kundestrømmen og sirkulasjonen ytterligere i kjøpesenteret. Med utvidelsen vil Oasen også få en ny hovedinngang som samtidig gir rom for nye ankerleietakere og et bredere tilbud av cafeer og restauranter. Tryg blir værende som en ankerleietaker med en 10-årig leieavtale med mulighet for forlengelse.

– Vi ønsker å gjøre Oasen til bytorget og kollektivknutepunktet for beboerne i området. Oasen er allerede et attraktivt kjøpesenter hvor det er en stor interesse for å etablere butikker og konsepter, disse planene vil ytterligere forsterke denne attraktiviteten. Den forrige (ny)utviklingen og utvidelsen i 2014 var vellykket og den samlede omsetningen har økt med 25 prosent siden 2012, sier André Gaden, kommersiell direktør i Citycon.

Det planlagte utviklingsarbeidet er ventet å starte i 2019, etter sluttføring av reguleringsprosess.

Les også: Citycon har fullført kjøpet av Sektor

Powered by Labrador CMS