CC DRAMMEN: Slik skal nye CC Drammen se ut når senteret åpner i til julehandelen i 2016.

Satser 250 mill på utvikling av kjøpesenter

Halve CC Drammen rives og bygges opp igjen.

Publisert

I januar startet arbeidet med byggingen nye CC Drammen, som skal utvikles for nærmere 250 millioner kroner. Hver av de to etasjene i sentret får sin tydelige handelsprofil og samtidig utbedres parkeringstilbudet. Det nye CC Drammen skal både tilby storhandel og småhandel.

Utbyggingen ble vedtatt i fjor av Sektor Gruppen.

Les også: Citycon har fullført kjøpet av Sektor

Les også: Sektor Gruppen selges til Citycon

Begge etasjene kommer til å fremstå som helt nye. Men samtidig er Citycon klare på at CC Drammen skal bevare sin posisjon som et sterkt lokalsenter, ved å utvikle 1. etasje med en god butikkmiks. Denne vil inneholde dagligvarebutikk med ferskvare, apotek og et tyvetalls andre butikker. Det blir bygget en ny stor hovedinngang, samtidig som parkeringsfasilitetene oppgraderes.

I 2. etasje legges det til rette for leietakere med behov for store arealer. Det betyr at det vil bli plass til tre eller fire butikker med direkte adkomst fra helt ny takparkering med plass til rundt 100 biler.

Les også: Leder an med miljøsertifisering av kjøpesentre

For å sikre en god og effektiv varelevering skal det bygges eget varemottak for 2. etasje. De eksisterende områdene for varelevering skal også oppgraderes slik at CC Drammen har optimalisert vareleveringen for sine leietakere.

For å realisere disse planene skal altså halve senteret rives og bygges opp igjen. Totalt skal det bygges ca. 17 700 kvadratmeter handelsareal, og 2 300 kvadratmeter kontorareal. I tillegg skal det bygges 3 300 kvadratmeter med parkering.

Senteret holder åpent under hele byggeperioden.

CC Drammen skal bygges etter Breeam Nor standard. Når senteret er ferdig utviklet og i drift vil det driftes etter standarden Breeam Nor In-use. Ferdigstillelse er planlagt til julehandelen starter i 2016.

Les også: Vekst i shopping

Powered by Labrador CMS