Flere låner i obligasjonsmarkedet

Stadig flere eiendomsselskaper låner penger i obligasjonsmarkedet.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

De store børsnoterte eiendomsselskapene Olav Thon Eiendomsselskap, Norwegian Property og Entra Eiendom har brukt obligasjonsmarkedet aktivt til å låne penger i flere år. Men nå kommer stadig flere eiendomsselskaper inn i et marked som er blitt sett på som vanskelig tilgjengelig.

Edgar Haugens Ragde Eiendom har nylig vært i obligasjonsmarkedet og hentet inn 360 millioner kroner gjennom selskapet Kabelgaten 32-40 Eiendom AS. Renten på lånet som løper til oktober 2026 var 3,09 prosent.

– Det er det første obligasjonslånet vi har lagt ut, opplyser økonomiansvarlig Thor Wiig i Ragde Eiendom til NE nyheter.

Oxer Eiendom er også blant eiendomsaktørene som har brukt obligasjonsmarkedet. Selskapet har nettopp utstedt et obligasjonslån på 510 millioner kroner for eiendommen på Drengsrudbekken, som blant annet huser Kongsberg Gruppen, TeleComputing og RAC Norway. Kupongrenten var ifølge Danske Bank Credit Weekly 3,16 prosent og lånet løper til november 2021.

– Jeg kan ikke kommentere lånet. Men på et generelt grunnlag kan jeg si at obligasjonsmarkedet ikke er et åpent marked, men for gode case er det relativt enkelt å plassere lån. For oss som eiendomsaktører gir det også større forutsigbarhet sett opp mot banklån. Vi får også bedre avdragsprofil, sier adm. direktør Erling Langeland i Oxer Eiendom til NE nyheter.

Powered by Labrador CMS