SELGER I DANMARK: Knut Holte, daglig leder i Scandinavian Property Group.

Selger 10.000 m2

Avhender privat sykehus i Danmark.

Publisert

Scandinavian Property Group kjøpte i 2012 det største private sykehuset i Danmark, Hamlet Privathospital, fra de danske pensjonsselskapene Danica og PFA.

Aleris har i ettertid kjøpt driften av sykehuset, og i dag er sykehuset i København selve «hjertet» i Aleris´ danske virksomhet. Sykehuset er på ca 10.000 kvadratmeter og har over 40 ulike medisinske avdelinger.

Aleris er eid av det svenske investeringsselskapet Investor, som ble etablert av Wallenberg-familien i 1916.

Les også: SPG kjøper mer helseeiendom

– Aleris er en viktig samarbeidspartner for SPG i det skandinaviske helse- og omsorgsmarkedet, sier daglig leder Knut Holte i SPG.

– Men på bakgrunn av sterk vekst i det danske markedet ønsker Aleris en utvidelse av det eksisterende sykehuset. Vi fikk et attraktivt bud fra Vectura Fastigheter, og på bakgrunn av vårt gode samarbeid med Aleris har vi valgt å selge sykehuset uten noen strukturert salgsprosess i markedet.

Vectura Fastigheter vil i egen regi gjennomføre utvidelse av sykehuset, som ligger i Søborg, ca åtte kilometer utenfor København sentrum.

Les også: Sykt bra eiendom

Les også: Helsebygg er big business

– Vi har fortsatt over 20 bygg i Skandinavia med Aleris som hovedleietaker, og ønsker å gjennomføre flere eiendomsprosjekter med Aleris i fremtiden, sier Holte.

Scandinavian Property Group ble etablert i 2004, og er et eiendomsselskap med fokus på det skandinaviske eiendomsmarkedet. Selskapet arbeider innenfor helse/omsorgsbygg, boligutvikling og prosjektutvikling innenfor kontor og handel.

Les også: Skanska bygger helsehus i Tromsø

Powered by Labrador CMS