5600 M2: Nytt helsehus i Tromsø.

Skanska bygger helsehus i Tromsø

Skanska Husfabrikken har signert kontrakt med Tromsø kommune om bygging av nytt helsehus i Tromsø. Kontrakten har en verdi på 130 millioner kroner og gjennomføres i totalentreprise.

Publisert

Helsehuset skal bygges som passivhus og er på totalt 5.600 kvadratmeter. Bygget blir på tre etasjer og vil romme 60 sengeplasser med tilhørende personalfasiliteter. Det nye helsehuset bygges i tilknytning til Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) og vil bidra til å løse utfordringen kommunen har hatt knyttet til å ta imot utskrivningsklare pasienter fra UNN.

Les også: Satser mer på helse på Gardermoen

Les også: Sykt bra eiendom

Som følge av den spesielle byggeteknikken vil prosjektet ha en byggetid på litt over ett år. Byggestart er mai 2016 og prosjektet skal være ferdigstilt allerede i juli 2017. Helsehuset blir bygget i moduler i fabrikken til Skanska på Steinkjer, fraktes deretter med båt til Tromsø og monteres på tomten.

– Vårt byggesystem gir redusert byggetid, lavere byggekostnader og økt kvalitet. Denne kontrakten er enda et bevis på at byggesystemet, med en stor grad av prefabrikasjon i fabrikk, kan være med å løse viktige samfunnsutfordringen på en rask og kostnadseffektiv måte, sier Terje Mjøen, administrerende direktør i Skanska Husfabrikken.

Les også: Helsebygg er big business

Powered by Labrador CMS