STORT BEHOV FOR BISTAND: - Selv om retningslinjene for taksering av næringseiendom i Oslo er forholdsvis lett tilgjengelig på kommunens nettsider og retningslinjene er ganske grundige, synes vi oppbygningen er lite brukervennlig, sier f.v. Morten Christophersen og Kristian Råum i EY i forbindelse med lanseringen av et omfattende temabrev før sommeren.

Lanserer temabrev om eiendomsskatt

EY ringer sommeren inn med et omfattende temabrev om eiendomsskatt.

Publisert Sist oppdatert

Lederne for eiendomsskatteteamet i EY, advokat Kristian Råum og advokat Morten Christophersen, håper dette vil være interessant sommerlektyre for eiendomsaktører og et nyttig hjelpemiddel utover høsten når takseringen av næringseiendom starter for fullt i Oslo.

Les også: – Eiendomsskatten i Oslo kommer til å ramme skjevt

– Selv om retningslinjene for taksering av næringseiendom i Oslo er forholdsvis lett tilgjengelig på kommunens nettsider og retningslinjene er ganske grundige, synes vi oppbygningen er lite brukervennlig, sier Christophersen.

– Vi har derfor forsøkt å bygge opp temabrevet på en måte som gjør det enkelt for leserne å anvende dette i praksis, som et oppslagsverk. For eksempel ved at vi har delt opp etter type eiendom, slik at et selskap som eier eller drifter hoteller kan få svar på sine spørsmål i kapittelet om nettopp hoteller, uten å måtte hoppe mellom kapitler om sonefaktorer, individuelle faktorer, osv., fortsetter han. Dette gjør riktignok at det blir en del gjentakelse, men med tanke på at dette er tenkt som et oppslagsverk synes vi ikke det gjør noe.

Temabrevet har dermed blitt forholdsvis omfattende, og er på hele 18 sider.

– Vi har også forsøkt å komme med en del konkrete eksempler underveis på hvordan eiendomsskatten kan slå uheldig ut, for å sette leserne på sporet av hva de kan se etter når de mottar takstene, utdyper Kristian Råum.

Les også: Likhet for loven?

– Vi synes retningslinjene for taksering av næringseiendom i Oslo har blitt bra og av de bedre vi har sett, så all honnør til den fagkyndige nemnden og til NAI First Partners som har bistått, for det de har fått til. Men med det regelverket vi har for eiendomsskatt i Norge, så har kommunene en nærmest umulig oppgave med å ivareta likhetsprinsippet, fortsetter han.

Les også: Spleiselag på eiendomsskatt i festeforhold

– Vi tror derfor det blir mange klager i Oslo, og det ville det blitt uansett hvor godt fundert regelverket hadde vært.

EY advokatene avslutter med å ønske alle leserne av temabrevet en god sommer, og ønsker lykke til med eiendomsskattetakseringen i Oslo.

Les også: Slik klager du på eiendomsskatten

Powered by Labrador CMS