Starter ny næringsmegler

Overflødige fra DNB Næringsmegling starter nytt selskap.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

I januar kom meldingen om at DNB Næringsmegling avvikler en rekke distriktskontorer. DNB Næringsmeglings adm. direktør Anne Helene Mortensen skrev for halvannen måned siden at selskapet vil satse videre i de fire største byene i Norge.

Det betyr at DNB legger ned de øvrige avdelingskontorene, det vil si virksomhetene i Østfold, Vestfold/Telemark, Lillehammer og Ålesund. Mortensen uttalte blant annet til NE nyheter at de må tilpasse seg markedet, og at det er lettere å gjøre omorganiseringer i et godt marked. Det betyr at de ansatte må forlate virksomheten.

Og nå skriver nettstedet Vestviken24.no at noen av de ansatte fra DNB Næringsmegling i Vestfold/Telemark har valgt å starte selskapet Q4 Næringsmegling AS. Det blir et frittstående selskap eid av de ansatte.

Den nye næringsmegleren skal ledes av Ola Larsen (bildet), som i mai 2013 ble konstituert som leder av DNB Næringsmegling, etter at den tidligere lederen Knut Efskin takket for seg for å starte Norion Næringsmegling. Larsen har i drøyt to år ledet avdelingskontoret til DNB i Vestfold/Grenland.

– Vi har vært i næringsmeglerbransjen de siste 20 årene og vil gjerne fortsette med det, sier Ola Larsen til Vestviken24.no. Larsen mener det er gode grunner til fortsatt å ha en regional næringsmegler.

Med seg på laget får han Rune Allerød fra Sandefjord, som har vært administrerende direktør i Eiendomsmegler 1 BV. Allerød startet i 2005 Næringsmegling Allerød & Partnere i 2005, før de ble kjøpt opp av Eiendomsmegler 1 i 2012 og skiftet navn til Eiendomsmegler 1 Næringsmegling Vestfold.

Vestfold og Telemark vil være det primære nedslagsområdet for Q4 Næringsmegling AS, som til sammen vil ha syv ansatte. De vil imidlertid få hard konkurranse fra Eiendomsmegler 1 Næringsmegling Vestfold AS, som ifølge Vestviken24.no omsatte for elleve millioner kroner i fjor.

DNB hadde i fjor 44 prosent av næringsmeglingsmarkedet i Vestfold, og Q4 har ifølge Vestviken24.no mål om en markedsandel opp mot 50 prosent.

Powered by Labrador CMS