NPRO dropper salg

OPPDATERT 2: Norwegian Property vil ikke selge eiendommene utenfor Aker Brygge.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Oppdatert med kommentar fra styreleder Henrik A. Christensen.

Norwegian Property (NPRO) vurderte i begynnelsen av desember en oppsplitting av selskapet. En strategisk mulighet var å selge ut alle eiendommene som lå utenfor kjerneområdet Aker Brygge.

Men nå skriver det børsnoterte eiendomsselskapet at basert på prosesser og dialoger siden 4. desember, har styret konkludert med at «det ikke er grunnlag for videre prosess knyttet til samlet salg av konsernets eiendommer utenfor Aker Brygge».

– Vi har mottatt indikative bud på en samlet portefølje utenfor Aker Brygge, men styret har konkludert med at det ikke er grunnlag for en videre prosess, sier adm. direktør Svein Hov Skjelle i NPRO til NE nyheter.

– Er denne avgjørelsen omforent med de største aksjonærene? – Styret har konkludert med at det ikke er grunnlag for noe salg, gjentar Hov Skjelle.

– Så hva skjer nå fremover? – Det er «business as usual». Fokus nå er på utleiemarkedet. Ledigheten i Oslo-porteføljen gikk ned i tredje kvartal og er fortsatt på vei nedover, og vi har fått leid ut i noen tomme bygg i Stavanger. 

Styreleder Henrik A. Christensen i NPRO sier til Dagens Næringsliv at en budgiver ikke bekreftet det indikative budet de hadde.

– Det er veldig enkelt, vi fikk ikke den prisen vi ønsket oss, sier Christensen.

Det skal ha vært flere interessenter til deler av porteføljen, men NPRO ønsket å selge porteføljen utenfor Aker Brygge samlet. NPRO vil nå gjøre en ny vurdering på nyåret om det er grunnlag for å endre mandatet.

Den totale porteføljeverdien til NPRO per 30. september i år hadde en antatt markedsverdi på 16 038 millioner kroner. Om lag 55 prosent av eiendomsverdiene befinner seg i prestisjeområdet. 

 

Powered by Labrador CMS