Må fylle opp 20 000 m2

Koteng har 20 000 kvadratmeter med ledige kontorarealer i Trondheim.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Trondheim sliter med en historisk høy arealledighet, opp mot 9-10 prosent, ifølge de seneste markedsrapportene. DNB Næringsmegling har talt opp en kontorledighet på 124 000 kvadratmeter, som betyr en ledighetsrate på 9,5 prosent i byen. Norion kom nylig frem til 118 000 kvadratmeter med tomme kontorlokaler.

Og ifølge Adresseavisen mangler Ivar Koteng og hans selskap leietakere til 20 000 kvadratmeter med kontorarealer i trønderhovedstaden. Det skulle bety at Koteng står for 16-17 prosent av kontorledigheten i Trondheim, gitt næringsmeglernes ledighetsanslag. Kotengs strategi om å bygge eiendommer på spekulasjon slår nå tilbake på selskapet.

Intet problemIvar Koteng avviser imidlertid overfor Adresseavisen at ledigheten utgjør noe økonomisk problem for selskapet. Han vurderer heller ikke å gjøre om gamle kontoreiendommer til boliger, som noen meglere anbefaler.

– Noen må ta inn over seg at de ikke får leid ut til kontorer. Når de innser det, må de rive eller bygge om. Det skjer når de ikke har leieinntekter lenger, sier megler og partner Rune Husby i Norion Næringsmegling til Adresseavisen.

– Man kan ikke bare ta øyeblikksbildet. I eiendom er det i perioder nedgangskonjunktur. Vi avventer å bygge ut mer næring. Men vi har ikke umiddelbare planer om bygge boliger i stedet, svarer Koteng

Bygd på spekulasjonDe store problemeiendommene til Koteng er 7500 kvadratmeter i nybygget Trondheim Maritime Senter i Skippergata 14 (se illustrasjon) på Nyhavna. Dette bygget er ført opp på spekulasjon.

Tungaveien 30 på Leangen har nesten 6700 kvadratmeter som venter på leietakere, mens i det gamle Fokus Bank-bygget Vestre Rosten 77, ikke langt fra kjøpesenteret City Syd, står vel 3000 kvadratmeter tomt.

Koteng er også medeier i utbyggingen av bydelen Grilstad Marina på Ranheim, en utbygging noen kilometer øst for Trondheim sentrum som består av både boliger og næringsareal. Her er det ifølge Adresseavisen over 8000 kvadratmeter med ledige kontorarealer. Men Kongsberg Maritime skal leie 9000 kvadratmeter i minimum 15 år fremover på Grilstad Marina.

Powered by Labrador CMS