Flytter fra Lade

Kongsberg Maritime skal leie 9000 kvadratmeter i minimum 15 år fremover på Grilstad Marina på Ranheim.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Offshoreselskapet holder i dag til i Haakon VIIs gate 4 på Lade, på skrå overfor kjøpesenteret City Lade. Her har de vært i mer enn 40 år, men hvis alt går som planlagt, skjer innflytting i nye lokaler 1. november 2016 i et nytt kontor- og industribygg på 9000 kvadratmeter.

Grilstad Marina AS er et selskap eid av Jenssen Holding AS, SpareBank 1 SMN Invest og Koteng Bolig AS. Området (se illustrasjon), som ligger ut mot sjøen, skal bygges ut med 110 000 kvadratmeter med næringsarealer og 800 boliger.

Leiekontrakten med Kongsberg Maritime er den største kontrakten Koteng har inngått hittil i år. Lokalene i Hakon VIIs gate 4 er fra 70-tallet og tilfredsstiller ifølge Kongsberg Maritime ikke deres behov i dag. Området er også under omregulering.

Kontrakten er signert frem til 2031, med opsjon på forlengelse. Partene vil ikke ut med leienivået. Ifølge den seneste markedsrapporten til DNB Næringsmegling ligger topp nybyggpriser i Trondheim på 2300 kroner kvadratmeteren, men den nye lokasjonen er altså et stykke utenfor sentrum. Nybygg av høy standard i Trondheim leies typisk ut for 1750-2000 kroner kvadratmeteren.

– Det har vært hard konkurranse for å få Grilstad som leietaker. Vi har strukket oss langt og vil fortsette å strekke oss for at de skal bli fornøyd med lokalene, uttaler adm. direktør Liv Malvik i Grilstad Marina til Adresseavisen.

Kontrakten er meglet av Norion Næringsmegling. Rune Husby i Norion sier til Adresseavisen at da de startet prosessen, i april var det ti tilbydere på banen.

– Det er en solid og profilert bedrift. En sånn type leietaker er attraktiv for alle som driver med eiendom, sier Husby.

Illustrasjon: Grilstad Marina

Powered by Labrador CMS