Har overtatt alle aksjer i LINK

Publisert Sist oppdatert

Aksjeoverdragelsen ble gjennomført 15. september 2015 og arkitektselskapet blir nå organisert som et heleid datterselskap i Multiconsult-konsernet.

Multiconsult har overtatt eierandelene til WSP Europe og de øvrige aksjonærene hvorav fire er ansatt i LINK arkitektur. Basert på 100 prosent av aksjene er LINK arkitektur AS verdsatt til 160 millioner kroner.

– Vi gikk inn på eiersiden i 2008 med en tro på samspillet mellom tidligfasearkitektur og tidligfaserådgiving. Dette var en riktig tanke og er nå moden for å tas videre. Vi ser at dette samspillet er sentralt i dagens samfunnsutvikling i retning av urbanisering og bærekraft. Jeg har sterk tro på vår kollektive styrke og ser også at økt eierskap åpner for nye muligheter, sier Christian Nørgaard Madsen, administrerende direktør i Multiconsult.

Les også: Multiconsult ASA overtar LINK arkitektur

Multiconsult har til hensikt å opprettholde LINK arkitektur som eget merkenavn og organisert som et heleid datterselskap i Multiconsult-konsernet.

LINK arkitektur er Norges største arkitektselskap og har også virksomhet i Sverige og Danmark. Selskapet har vært i en god vekst de siste årene og spesielt i Sverige. I dag er selskapet et av de ledende arkitektmiljøene i Skandinavia med totalt ca. 350 medarbeidere fordelt på 14 kontorer. 

Aktiviteten i Sverige og Danmark er organisert som egne datterselskap med ca. 150 ansatte i Sverige og 5 i Danmark.

– Det er gledelig at Multiconsult etter mange års samarbeid og deleierskap nå ønsker å satse videre på arkitekturen som en viktig del av sin virksomhet. Arkitektmarkedet i Norden er i rask endring og vi ser et økende fokus på kvalitet, kompetanse og kapasitet, sier Rolf Maurseth, konstituert administrerende direktør i LINK arkitektur.

Les også: Multiconsult børsnotert

Les også: Stabil og lønnsom vekst

– Det er mange selskap som nå ser hele Skandinavia som sitt hjemmemarked og etablerer seg i Norge, Sverige og Danmark. Ved at selskapet nå får en eier med stor gjennomføringskraft ligger det store muligheter for å videreføre og forsterke LINK arkitektur som ett av de førende arkitektselskapene i Norden, sier Maurseth.

– Det er en økende etterspørsel fra både privat og offentlig sektor for integrerte ingeniør- og arkitekttjenester hvor det stilles store krav både til arkitektur, landskapsarkitektur og ingeniørfag. Sterkere bånd og styrket samarbeid vil gjøre det mulig for Multiconsult og LINK arkitektur å realisere et vesentlig potensial for verdiskaping innen helhetlig planlegging, ikke minst av komplekse bygg som for eksempel sykehus, sier Nørgaard Madsen.

Les også: Best på sykehusarkitektur

Les også: Disse fikk Statens byggeskikkpris

Les også: LINK fikk pris 

LINK arkitektur har registrert totalomsetning på 361,2 millioner kroner og netto resultat på 14,7 millioner kroner i 2014.Samtlige av de fire ansattaksjonærene fortsetter i selskapet.

Les også: Utklasset konkurrentene

Les også: Fikk Jacob-prisen

 

Powered by Labrador CMS